Nieuw Belgisch hondenprogramma “Het zal je hond maar zijn”

Het zal je hond maar zijnVanaf vanavond (woensdag, 14 september) om 20:45 is er op de zender VTM (België), een nieuw hondenprogramma te zien. Het programma heet “Het zal je hond maar zijn”.

Huisdieren die ravage aanrichten in de woonkamer, de keuken op stelten zetten of de tuin overhoop halen. Een viervoeter die de zetels aan flarden bijt, kasten afbreekt of bezoekers bespringt. Het zal je hond maar zijn!

In dit nieuwe hondenprogramma proberen vier professionele gedragstrainers Geert de Bolster, zijn dochter Lindsey, Sofie Callens en David Pithie om met moderne en beproefde trainingsmethodes, het evenwicht tussen hond en baasje(s) te herstellen. Ze gaan hierbij niet alleen uit van het gedrag van de hond, maar ook van de aanpak van de baasjes. Het wangedrag wordt geanalyseerd en systematisch aangepakt en de baasjes en hun honden worden begeleid tot alle problemen van de baan zijn.

De training stopt echter niet wanneer de gedragsexperts de deur achter zich dicht trekken. De baasjes krijgen een camera op zak en registreren zelf de vorderingen die hun viervoeter al dan niet maakt. Maar zijn zij zelf ook bereid om hun gedrag bij te schaven in het belang van de hond?