Hondenplanet Boulevard: dove teckel leert gebarentaal, en meer

teckel leert gebarentaalDove teckel leert gebarentaal
Kinderen van een dovenschool in Fulton (Amerika) hebben sinds kort een teckel als huisdier. Het is niet zomaar een teckel het is een dove teckel die door gedetineerden gebarentaal is aangeleerd.

De teckel “Sparky” had voorheen nog gedragsproblemen. In plaats van de hond af te maken, werd hij geschonken aan gevangen in de plaats Licking in Missouri. In de gevangenis doen ze mee aan het project “Puppies for Parole”, waarbij honden opgevoed en getraind worden door gedetineerden. Dit is goed voor zowel de hond als voor de gevangenen.

De kinderen van de dovenschool leren Sparky nu nog meer handsignalen en de gevangenen trainen inmiddels een tweede dove hond.

Baasje zoekt hond met helikopter
Als je hond vermist is doe je er alles aan om je hond zo snel mogelijk weer terug te vinden. Anouk Smit uit Haarlem-Noord is dat na vijf dagen gelukt. Haar hond “Omer” rende op zondag 6 februari weg in de duinen van Wijk aan Zee, nadat er enkele harde knallen klonken. Anouk deed er alles aan om Omer terug te vinden. Zo heeft ze onder andere gebruik gemaakt van een helikopter om op zoek te gaan naar haar hondje Omer. De locatie van de hond werd uiteindelijk bekend dankzij enkele binnengekomen tips. Anouk is dan ook dolblij dat ze haar hond terug heeft.

Omer komt oorspronkelijk uit Turkije. Als pup is hij in het bos gedumpt en zo belande hij in het asiel. Anouk zorgt via stichting AAI voor de hond. Stichting AAI zoekt opvang voor afgedankte honden uit Zuid-Europa. Anouk past op deze hond, zodat hij niet in het asiel hoeft.

Man aangehouden omdat hij zijn hond heeft mishandeld
Een 24-jarige man uit Overdinkel is aangehouden omdat hij zijn hond ernstig heeft mishandeld.

Eind januari bracht de man een “gevonden” hond binnen bij een dierenkliniek in Oldenzaal. Uit onderzoek was de eigenaar te achterhalen. Wat bleek? De hond was eind december geopereerd in een ander dierenkliniek en daar stond de man als eigenaar geregistreerd.

De pin die toen in de poot van het hondje is gezet moest binnen 4 weken worden verwijderd. De eigenaar van de hond is hierin nalatig geweest met alle gevolgen van dien. De hond heeft hierdoor onnodig veel pijn gehad. De dierenkliniek in Oldenzaal heeft maar net kunnen voorkomen dat de poot van de hond geamputeerd moest worden.

De politie heeft de man aangehouden. De man bekende nalatig te zijn geweest en er is een proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de man het politiebureau verlaten. De man moet ook nog de twee rekeningen betalen bij de dierenklinieken.

Na vijf dagen is er eindelijk goed nieuws, er komen tips binnen naar aanleiding van de posters. De hond is gesignaleerd in de duinen.