Nieuw hondenprogramma “Een huis vol honden”

sbs 6Na RTL en VTM (België) komt ook SBS 6 met een hondenprogramma. Vanaf eind oktober zendt SBS 6 het nieuwe hondenprogramma “Een huis vol honden” uit, met Nance Coolen als presentatrice. Dit is de Nederlandse versie van het originele Zweedse format Family Dog.

Het programma gaat over gezinnen die op zoek zijn naar een hond. De gezinnen krijgen in deze zoektocht naar de voor hun perfecte hond zes verschillende honden in huis.

Door opeenvolgende keuzemomenten wordt de groep honden steeds kleiner en uiteindelijk kiest het gezin uit de laatste twee honden hun ideale hond, die het best bij het gezin past.

In de zoektocht naar de ideale match, proberen de honden en gezinnen allerlei situaties uit. Ze ontmoeten elkaar op een locatie waar de eerste kennismaking plaatsvindt en waar ze een aantal activiteiten doen.

Hoe gedragen de honden zich bijvoorbeeld tijdens een strandwandeling? Kunnen ze lang in de auto zitten? Tijdens het keuzemoment vallen de eerste honden af. Na een verborgen camera-actie in huis en een gehoorzaamheidstraining volgt het tweede keuzemoment. Uit de twee overgebleven honden kiest het gezin de hond die het beste bij ze past.

De gezinnen worden tijdens de zoektocht begeleid door Kynologisch Centrum Quiebus om de perfecte match te maken.