Begin op tijd aan de vuurwerkcursus met je hond

VuurwerkDe tijd gaat ontzettend snel, december nadert weer. Veel honden vinden de decembermaand een nare periode door alle knallen die er ieder jaar zijn. Ze zijn angstig, hijgen, trillen, raken in paniek en willen wegkruipen onder stoelen of banken.

Herken je dit bij jouw hond? Je hoort vaak dat je de hond het beste kunt negeren, of hem een pilletje moet geven zodat hij rustig wordt, maar is er ook een andere oplossing? Is er niet een manier om je hond te laten wennen aan vuurwerk of hem in ieder geval iets rustiger te krijgen?

Die mogelijkheid is er bij meerdere hondenscholen. Er zijn speciale vuurwerkcursussen voor honden om hond en baas te leren wat je het best kunt doen tijdens de vuurwerkperiode. Het kan dus weleens verstandig zijn om een vuurwerkcursus bij een hondenschool bij jou in de buurt te gaan volgen!

Begin hier niet te laat mee, in oktober en november starten veel vuurwerkcursussen. Twijfel niet te lang of je hond het nodig heeft of niet, voor je het weet worden de gillende keukenmeiden en rotjes weer afgestoken.

Tijdens de vuurwerkcursus leer je hoe je op een goede manier je hond kunt begeleiden als er harde geluiden of knallen zijn, ook leert de hond dat dit helemaal niet zo bedreigend is als hij misschien denkt.

Let wel op dat er bij de cursus voldoende begeleiding aanwezig is. Je hebt er niks aan om met bijvoorbeeld acht mensen de vuurwerkcursus te volgen en maar één begeleider. Jij en je hond verdienen ook individuele aandacht, iedere hond is tenslotte anders.