Internationale karrenwedstrijd Grolloo

Op 27 en 28 november organiseert de Mushing Holland Sleddog Club voor de 12e en tevens laatste keer de Internationale karrenwedstrijd bij Grolloo/Drenthe.

Ook dit jaar wordt de karrenwedstrijd gehouden in het natuurgebied van Staatsbosbeheer; het Uteringskamp (tussen Elp en Schoonloo). De trail loopt over brede paden door het prachtige natuurlandschap.

Er doen zo’n 50 sledehondenteams mee met zo’n 250 tot 450 honden. De volgende hondenrassen kunnen van dichtbij worden bewonderd en aan het werk worden gezien: Alaskan Malamute, Groenlandse Hond, Samojeed en de Siberian Husky.

Bezoekersinformatie Internationale Karrenwedstrijd Grolloo
Route: A28 Hoogeveen – Assen. Ga bij Assen-Zuid (afslag 32) de N33 op richting Gieten/Veendam. Eerste afslag rechts N376 richting Grolloo. Na ongeveer 9 km (voorbij Grolloo) rechts de N374 (Elperstraat) op richting Westerbork. Na 1,9 km rechtsaf het bos in, langs het boswachterskantoor en dan de borden Stake-Out volgen.
Of
A28, afslag 31 (westerbork) de N381 op richting Beilen/Emmen. Bij Eursingen de N374 (Schoonloërweg) op richting Schoonloo/Borger. Na het dorpje Elp ongever 2 km later linksaf het bos in, langs het boswachterskantoor en dan de borden Stake-Out volgen

De karrenwedstrijd vindt op beide dagen plaats vanaf ‘s morgens 10.00 uur tot ca. 14.30 uur ’s middags.

Entreeprijs: Gratis!

Het betreden van het terrein met de eigen hond is voor eigen risico. De organisatie raadt echter de bezoekers aan de eigen hond thuis te laten, dit kan tot last zijn voor de teams.