Hondentip #4 Blijf kalm bij probleemgedrag

HondentipHet kan gênant zijn wanneer je hond ongewenst gedrag vertoont op een openbare plek, maar je moet herkennen dat je altijd kalm moet blijven.

Als je hond blaft en blijft kijken naar een hond aan de overkant van de straat, kun je het best een kort rukje aan de riem geven en stug doorlopen zodat je hond wel moet volgen en jij hem uit de situatie haalt waarin hij getriggerd wordt te blaffen.

Regelmatig zie je mensen tegen hun hond schreeuwen of mopperen dat hij zijn mond moet houden. Je ziet ook nog regelmatig dat het baasje al voordat de hond blaft tegen de hond tekeer gaat in de hoop dat hij dan niet blaft. Dit lost niets op, als je tegen de hond moppert gaat hij gewoon door en voeg je een beetje extra stress toe.

Het is belangrijk te onthouden dat je een voorbeeld moet geven, honden kijken naar ons en leren van onze lichaamstaal. Als je gestrest bent begrijpen ze waarschijnlijk niet waarom, maar het kan ze wel een reden geven om extra alert te zijn en feller op dingen te reageren. Wees bewust van jezelf en blijf ook kalm in situaties waar je liever niet in terecht komt.