Februari maand van de gebitscontrole

GebitscontroleTijdens de zesde editie van de “maand van de gebitscontrole” in februari zijn er net als voorgaande jaren speciale acties om het gebit van jouw viervoeten te laten controleren bij een van de deelnemende dierenartspraktijken in heel Nederland.

Een gezond gebit is erg belangrijk voor je hond. Net als mensen kunnen ook honden last krijgen van tandplak en tandsteen. Dit kan uitmonden in ontstekingen, moeite met kauwen en tandverlies.

Tandontsteking kan via het bloed ontsteking veroorzaken elders in het lichaam, waaronder in de hartkleppen en nieren van de hond. Gebitsverzorging is dus van groot belang voor de gezondheid van je hond, houd het dus goed in de gaten.

Tandenpoetsen kan de vorming van tandplak voorkomen, maar omdat dagelijks poetsen niet altijd lukt zijn er hulpmiddelen, bijvoorbeeld Dentastix, om het gebit van je hond gezond te houden.

Gebitscontrole acties

Tijdens de “Maand van de gebitscontrole” kun je de gehele maand februari binnenlopen bij aangesloten dierenartspraktijken voor een gratis gebitscontrole en persoonlijk advies.
Je krijgt bij sommige dierenartspraktijken ook korting op alle gebitsbehandelingen en producten.

Bekijk de website gebitscontrole.nl voor meer informatie over gebitscontrole, online gebitcheck, instructie video’s en informatie over welke dierenartspraktijken deelnemen.