Hondenshow agenda 2015 België

Heb je zin om internationale titels te gaan halen met jouw hond? Dit is heel goed mogelijk, om dit te bereiken moet je in diverse landen CACIB-certificaten winnen.

Dit betekent dat je met jouw hond aan hondenshows in het buitenland moet deelnemen. Hieronder een kort overzicht met uitleg van titels die je dan kunt halen.

Internationaal Schoonheids Kampioen
Internationaal Schoonheidskampioen wordt afgekort als CIB. Om Internationaal Showkampioen te worden moet je hond in drie landen in totaal vier CACIB-certificaten behalen onder voorwaarden dat deze CACIB-certificaten behaald zijn onder drie verschillende keurmeesters. Tussen het eerste en het laatste CACIB moet een tijdvak liggen van tenminste twaalf maanden.

Voor honden die aan werkproeven zijn onderworpen (jacht- en gebruikshondenrassen) geldt een andere regel. Zij dienen twee CACIB-certrificaten te behalen in twee verschillende landen onder twee verschillende keurmeesters. Daarnaast moeten ze een eerste, tweede of derde prijs of een kwalificatie ‘goed’ op een nationale veldwedstrijd of werkwedstrijd gewonnen hebben.

Internationaal Show Kampioen (is met werkproeven)
De titel Internationaal Show Kampioen, afgekort CIE, is voor honden van rassen die voor het Internationaal Schoonheids Kampioen (CIB) een werktest moeten afleggen.

Om Internationaal Show Kampioen te worden moet de hond vier CACIB-certificaten behalen in drie landen, onder drie verschillende keurmeesters. Tussen het eerste en het laatste CACIB moet een tijdvak liggen van tenminste twaalf maanden.

Benelux Champion
De titel “Benelux Champion” wordt toegekend aan je hond die drie Benelux Winner titels heeft behaald, mits

  1. deze prijzen zijn behaald in de drie Benelux landen, zijnde Nederland, België en Luxemburg onder ten minste drie verschillende Keurmeesters; en
  2. de hond, voor zover deze in de Nederlandse stamboekhouding is ingeschreven, niet is ingeschreven in Bijlage G-0 van het Voorlopig Register, en waarvan ook minimaal de ouders zijn geregistreerd in het N.H.S.B. of in een door de F.C.I. erkende buitenlandse stamboekhouding, of
  3. de hond, voor zover deze is ingeschreven in een buitenlandse stamboekhouding, ook minimaal de ouders zijn geregistreerd en daarvan blijkt uit een voor het buitenland bestemde Stamboom die is afgegeven op grond van de bedoelde inschrijving.

Bekijk onderstaand overzicht van alle Belgische hondenshows die in het jaar 2015 gehouden worden.

Datum Plaats Show Categorie locatie
10/11 januari Genk LKV Dogshow CAC-CACIB Limburghal
24/25 januari Mouscron l’ UMC CAC-CACIB L Centre’Expo
21/22 februari Hoogstraten Schaal der Kempen CAC-CACIB Veiling der Kempen
18/19 april Antwerpen Brabo Show CAC-CACIB + kwalificatie CRUFTS Antwerp Expo
16/17 mei Wieze KVN Show CAC Oktoberhallen
6/7 juni Lommel CAC Evenementenhal De Soeverein
27/28 juni Genk Ambiorixtrofee CAC-CACIB Limburghal
12 juli Lokeren Lokerse Winner Rasgroep 1 en 2, CAC Sportterreinen FC Daknam
18/19 juli Luik Golden Dog Troffee CAC-CACIB Halles des Foires de Cornmeuse
22/23 augustus Mechelen KVSR CAC-CACIB
12/13 september Libramont Green Dog Show CAC-CACIB Libramont Exhibition and Congress
3 / 4 oktober Charleroi Wallonia Dog Show CAC-CACIB Charleroi Expo
24/25 oktober Leuven Lovanium Dog Show CAC-CACIB Brabanthallen
14/15 november Kortrijk Eurodogshow CAC-CACIB Kortrijk Xpo
19/20 december Brussel Brussels Dog Show CAC-CACIB Brussels Expo