Dag van de hond op 17 mei 2015

Dag van de HondOp initiatief van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied vindt dit jaar voor het vijfde jaar op rij de ‘Dag van de Hond’ plaats.

Zondag 17 mei aanstaande zetten verschillende kynologenclubs en rasverenigingen zich op meer dan 30 plaatsen in Nederland in om deze ‘Dag van de Hond’ te organiseren.

Sport & Spel

De Dag van de Hond krijgt ieder jaar een specifiek thema, waar die dag extra aandacht aan wordt geschonken.

Het thema van dit jaar is ‘Sport & Spel’, er wordt dus speciale aandacht geschonken hoe je op een leuke, gezonde en leerzame manier actief bezig kunt zijn met je hond.

Iedere locatie heeft een eigen programma met demonstraties van hondensporten, activiteiten en informatie op allerlei gebied van honden.

Het is dus een heel leuk kijk- en doe-evenement voor jong en oud, met of zonder hond, waar je ook van allerlei informatie kunt vergaren over beweging met je hond en hoe je je hond een extra uitdaging kunt geven.

Voor de kinderen is er vaak ook de mogelijkheid om geschminkt te worden, tevens zijn er op alle locaties een kennisquiz voor kinderen en zijn er kleurplaten aanwezig die kinderen kunnen inkleuren en voor een bepaalde datum op kunnen sturen om mee te dingen naar leuke prijsjes.

Iedere bezoeker ontvangt gratis de speciale ‘Dag van de Hond informatiedraagtas’.

Folder ‘Lekker samen bezig zijn’

Op initiatief van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied zijn er op iedere locatie ook speciale informatiefolders aanwezig waarin je niet alleen kunt lezen hoe je lekker bezig kunt zijn door het beoefenen van hondensport, maar ook hoe je gewoon thuis of tijdens de wandeling spelletjes kunt doen met je hond.

In de folder zijn vijf speloefeningen voor binnen en vijf speloefeningen voor buiten opgenomen. Daarnaast wordt verteld over het nut van spelen met je hond, hoe je met je hond op een veilige manier kunt spelen en welke spelletjes kinderen mogen spelen met de hond (onder supervisie van een volwassene).

Programma en locaties

Daar de locaties verschillende programma’s hebben kun je voor meer informatie hierover kijken op dagvandehond.nl. Op deze site staat een overzichtskaart van alle locaties in Nederland met het activiteitenprogramma.