Hondenplanet Boulevard: Televisie comeback Martin Gaus, en meer

Als echte hondenliefhebber blijf je natuurlijk graag op de hoogte van het laatste hondennieuws. Lees daarom de Hondenplanet Boulevard.

Martin GausMartin Gaus terug op televisie bij Omroep MAX
Mediacourant.nl meldt op haar site dat Martin Gaus druk bezig is met een nieuw tv-programma. Een televisiecomeback is volgens de dierenvriend zeer waarschijnlijk. “Ik ben in verregaande onderhandelingen met Omroep MAX voor een totaal ander programma dan dat ik tot nu toe heb gedaan”. Zegt hij in veronica Magazine. MAX-baas Jan Slagter zegt in hetzelfde blad van niets te weten. “Ik weet daar niks van, maar het kan zijn dat een producent met Martin bezig is met een programma-idee dat zij ons aan willen bieden.”

Slagter is wel Geïnteresserd in Gaus. “Ik vind Martin Gaus heel goed. Hij is baanbrekend geweest met zijn tv-programma’s over dieren.”

Canicross wedstrijd in Zaandam
Canicross Nederland organiseert 16 januari de eerste Canicross wedstrijd van dit jaar in Zaandam. Met Canicross moeten baas en hond gezamenlijk een wedstrijd hardlopen.

De voorinschrijving loopt tot vrijdag 14 januari 12.00 uur op de site van Canicross Nederland. Je kunt je ook op de dag zelf inschrijven, dit kan tussen 11.00 en 11.30 uur.

De start van de 2km begint om 12.15 uur en de start van de 4km begint om 12.45.
Voor meer informatie over de wedstrijd van Zaandam kunt u terecht op de site van Canicross Nederland en wil je meer informatie over Canicross zelf bekijk dan het artikel: Wat is canicross?

52-jarige man is overleden bij redden hond uit water
Een 52-jarige man is zondagmiddag overleden nadat hij in het Limburgse Linne in het hoge water was geraakt. Volgens de brandweer sprong de man zijn hond achterna die in het water was geraakt. De sterke stroming voerde hem mee en trok hem onder water. De zoon van de man heeft nog geprobeerd zijn vader uit het water te halen, maar dat lukte niet. Hij wist wel op eigen kracht het water weer uit te komen.

Na een kleine drie kwartier haalde de duikers van de brandweer het slachtoffer uit het water. De man werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. Het is het eerste dodelijke slachtoffer van het hoge water in Limburg.

De hond heeft het overleefd. (videoverslag rtl)