Hondenplanet Boulevard: Honden in Amerika steeds dikker

Honden in Amerika steeds dikker
Honden in Amerika worden alsmaar dikker en dikker. 55 procent van de honden in Amerika zijn te dik. Dit blijkt uit studie van de APOP, de bond ter preventie van overgewicht bij huisdieren.

Voor dit onderzoek werden 383 honden gewogen. “We zien een groter percentage honden met overgewicht dan ooit tevoren”, meldde oprichter van de bond Arnie Warde. “Dit is een zorgwekkende trend, want het betekent dat meer huisdieren last krijgen van ziektes die met hun gewicht te maken hebben, zoals artritis, diabetes, hoge bloeddruk en nierziektes”, aldus Ward.

Maar liefst 43 miljoen honden in Amerika zijn te dik stelt de bond op basis van het onderzoek. Het percentage honden met ernstig overgewicht ligt rond de 20 procent.

Waalse mag geen van haar 112 honden houden
Een 79-jarige Waalse had maar liefst 112 honden in haar bezit. In eerste instantie mocht ze daarvan zeven stuks houden, maar in hoger beroep besliste de rechter dat ook van de laatste zeven afstand moet worden gedaan. De vrouw krijgt wel bezoekrecht. Het vonnis viel na een vier jaar durend juridisch gevecht. Dat meldt dhnet.

De vrouw was een verzamelaar van dieren, puur voor haar persoonlijk genot. De honden leefden echter onder slechte omstandigheden.

De 112 honden werden in beslag genomen, maar de Waalse stond erop dat ze enkele van haar geliefde honden mocht houden. In eerste instantie mocht dat ook, maar dat was nog te veel voor het hof van beroep in Brussel. De vrouw mocht geen enkele hond houden en moest van allemaal afstand nemen.

De vrouw mag wel de honden één keer per maand bezoeken in het asiel. Ook moet de vrouw 1200 euro aan gerechtskosten betalen en haar eigen advocaat.

Dierenbeul gooit dobermann van brug af
Een nog onbekende man heeft zondagavond in het Duitse Frankenthal zijn dobermann van een 20-meter hoge brug gegooid.

Een echtpaar zag hoe de man zijn hond van de brug op de A6 bij Baden-Württemberg gooide. De hond belandde na een val van twintig meter in het zes graden koude water van de Rijn.

Het geschrokken echtpaar heeft de hond uit het water gehaald nadat de hond zelf met zijn laatste kracht naar de kant zwom. De hond werd vervolgens naar de dierenbescherming in Frankenthal gebracht.

De hond wordt nu met liefde verzorgd door de medewerkers van de dierenbescherming die hem de naam Paul hebben gegeven. De dobermann maakt het naar omstandigheden goed. De politie zoekt de nog onbekende eigenaar. Op de misdaad staat een gevangenis straf van maximaal drie jaar.

Dobermann Paul is nu op zoek naar een nieuw liefdevol thuis.