Hondenplanet Boulevard: Canadees vindt ingevroren hond, en meer

Als echte hondenliefhebber blijf je natuurlijk graag op de hoogte van het laatste hondennieuws. Lees daarom wekelijks de Hondenplanet Boulevard.

Hond in Schoonebeek mogelijk vergiftigd
Een dierenarts heeft de hond van een 32-jarige vrouw uit Schoonebeek laten inslapen na een mogelijke vergiftiging.

De vrouw liep zaterdag in de buurt van de Beeklanden samen met haar twee honden. Bij thuiskomst werd een van de dieren ziek.

Op de plek waar de honden werden uitgelaten is een zwarte plek in het gras gevonden. De politie denkt dat er een bestrijdingsmiddel is geloosd en doet verder onderzoek.

Canadees vindt ingevroren hond
Een Canadees vond in zijn voortuin een groot blok ijs met daarin een hond. De inwoner van het plaatsje Dawson Creek kent de viervoeter niet en heeft geen idee hoe het ijsblok in zijn tuin terecht is gekomen. De autoriteiten buigen zich momenteel over deze vreemde vorm van dierenmishandeling.

Volgens The Vancouver Sun heeft onderzoek aangewezen dat de viervoeter al dood was voor hij in een bak water werd gelegd en ingevroren. “Het is een bizarre en zeer trieste zaak”, aldus een woordvoerder van de dierenbescherming van British Columbia.

Vermiste hond na 5 jaar terug
De Shih tzu ‘Prince’ heeft na vijf jaar zijn baasje weer gevonden. Het overkwam Maryn Carillo uit Delano, California. Wat het nog opmerkelijker maakt is dat Carillo de afgelopen vijf jaar maar liefst vier keer is verhuisd. Ze is wel in de stad Delano gebleven.

Prince verdween in 2006, en verscheen tot Carillo’s grote verbazing na vijf jaar op de stoep voor haar huis. De hond is wat viezer en ouder geworden, maar ze is er van overtuigd dat het haar Prince is, ook al dacht ze toen ze Prince voor de deur zag zitten dat ze hallucineerde en dat iemand een grap met haar probeerde uit te halen.

Video van het verhaal van Prince: