Honden per parachute gedropt in strijd tegen Taliban

Het Britse leger heeft in Afghanistan Duitse herders met videocamera’s ingezet die gebouwen moeten verkennen in de strijd tegen de Taliban.

De honden krijgen videoapparatuur omgebonden en worden dan per helikopter vanaf grote hoogte samen met een parachutist gedropt. Zodra ze geland zijn gaan ze op zoek naar vijanden. Wanneer op de video Talibanleden worden gesignaleerd nemen echte soldaten het werk over. De honden zijn getraind om gewapende mensen aan te vallen. Er zouden inmiddels al 8 honden zijn gedood tijdens hun dienst. Dit heeft wel toegelaten om even veel mensenlevens te redden.

Dieren rechten activisten uitten hun verontwaardiging over het gebruik van honden door het Britse leger in Afghanistan. Mensen van de Ethische behandeling van dieren (PETA) zei: “Honden zijn geen gebruiksvoorwerpen of innovaties die door ons gebruikt kunnen worden om vervolgens weg te gooien als een lege munitie schelp

De rechten van dieren activisten uitten hun verontwaardiging over het gebruik van honden door de Britse strijdkrachten in Afghanistan. Mensen voor de Ethische Behandeling van Dieren (PETA) zei: “Honden zijn geen gereedschappen of” innovaties “en zijn niet van ons om ze te gebruiken en weg te gooien als een munitie omhulsel.”

Dit is niet de eerste keer dat honden het leger helpen tegen de vijand. In de tweede wereld oorlog werden honden door de Russen gebruikt om onder tanks en gewapende wagens te kruipen.