Vijf tips voor hondeneigenaren

Hondeneigenaar laat hond uitHonden hebben begeleiding, training en beweging nodig. Het is echter ontzettend lastig om alles goed te doen en het lukt dan ook (bijna) niemand om de perfecte hond te krijgen.

Om het een beetje gemakkelijker te maken hebben we vijf tips voor je in petto waar je op kunt letten tijdens het opvoeden van je hond.

Geef je hond dagelijks genoeg beweging

Net als jij en ik hebben ook honden beweging nodig om van hun overtollige energie af te komen. Als de hond niet genoeg beweging krijgt wordt de kans groter dat de hond ongewenst gedrag vertoont. Alleen de hond te eten geven en even snel zijn behoefte laten doen is niet voldoende.

Leer je hond hoe hij zich moet gedragen als er bezoek komt

Je hond kan nog zo vriendelijk zijn, maar als hij tegen de gasten opspringt kan het ergernis opleveren bij de gasten. Goede manieren zijn altijd noodzakelijk. Train je hond om zich te gedragen als er bezoekers binnen komen.

Laat je hond altijd rustig eten

Honden vinden het van nature niet leuk als je in de buurt van hun voer of bot komt. Hij denkt dat je zijn voer af wilt pakken en probeert hierdoor misschien wel zijn voedsel te bewaken.

Je kunt het best van pups af aan beginnen met trainen om te voorkomen dat de hond zijn voedsel bewaakt. Toch blijft het verstandig om de hond in alle rust te laten eten. Jij wilt toch ook niet telkens gestoord worden als je aan het eten bent?

Laat je kinderen nooit alleen met de hond

Laat nooit je kleine kinderen alleen met de hond(en). Ook al weet je 100% zeker dat je hond niks doet, het hoeft maar één keer fout te gaan en je zit met de gebakken peren. Veel belangrijker is om je kinderen te leren respectvol om te gaan met honden en andere dieren. Dit kan problemen voorkomen.

Wees consequent met het opvoeden van je hond

Je hond opvoeden kost veel tijd en geduld. Als je hond niet alles meteen goed doet en je wordt boos, is het erg verwarrend voor je hond. Hij snapt niet waarom je boos bent omdat hij nog niet precies weet wat van hem verwacht werd.

Wees niet zuinig met belonen. Als de hond een oefening voor het eerst goed doet beloon en toon je blijdschap aan hem.