Vier hondenweetjes

Honden houden de tijd goed bijHond op hondenkussen

Honden hebben een hele goede interne klok. Als je met enig ritme en regelmaat samen met de hond speelt, wandelt of hem te eten geeft, hoef je eigenlijk zelf niet meer op de klok te kijken, kijk gewoon naar de hond.

Kleurenblind

Honden zijn niet kleurenblind. Honden kunnen kleuren zien, maar niet zo goed als wij het kunnen. De mens heeft drie soorten kegeltjes om kleuren te zien. Door deze rood-gevoelige, groen-gevoelige en blauw-gevoelige kegeltjes kunnen we verschillende kleuren waarnemen. Honden hebben twee van dit soort kegeltjes en zien hierdoor minder kleuren. Honden zijn vooral rood-groen kleurenblind.

De hond heeft een uitstekend reukvermogen

Alle honden gebruiken hun neus en daarmee kunnen ze veel beter ruiken als de mens. Er zijn niet voor niks drugshonden, er zijn zelfs honden die longkanker kunnen ruiken.

Puppies kunnen nog niet alles ophouden

Heb je je ooit afgevraagd wat je fout doet als je puppy in de nacht zijn behoefte heeft gedaan? Puppies kunnen net als baby’s nog niet hun behoefte ophouden, dit duurt een tijdje voordat ze het perfect kunnen. Gelukkig duurt het zindelijk maken van een puppy minder lang als een baby.