Nimrod jachtevenement op 11 november 2013

De Nimrod is een jaarlijks terugkerend evenement in de jachthondenwereld waarbij de beste jachthonden van het afgelopen seizoen worden uitgenodigd.

Dit evenement wordt door de KNJV (Koninklijke Nederlandsche Jagersvereniging) georganiseerd als afsluitende “erewedstrijd” en draagt de naam Nimrod, dit jaar is een jubileumjaar omdat de Nimrod 40 jaar bestaat. Ter gelegenheid hiervan zal er ook een loterij zijn met prachtige prijzen.

Voor de Nimrod kan men zich niet opgeven, voor de Nimrod worden van elk ras de beste honden op het gebied van jachthondenproeven van het afgelopen seizoen uitgenodigd. Dit jaar zijn er 18 combinaties van de diverse jachthondenrassen uitgenodigd.

De locatie is ieder jaar weer op een andere plaats in Nederland en wordt tot vlak voor de wedstrijd geheim gehouden zodat voor elke deelnemer de kansen gelijk blijven.

De locatie van 2013 is geworden: Flevoland, op het terrein van Dorthout Mees, Strangaperweg 30, Biddinghuizen.

Deze dag is bij uitstek een leerzame dag om kennis te maken met de jachthondenproeven welke worden afgelegd door de tophonden van het afgelopen jaar. U krijgt een unieke samenwerking tussen baas en hond te zien. De proeven zullen voor de toeschouwers op dit terrein uitstekend te volgen zijn. Vanaf 7.00 uur bent u welkom.

Ter gelegenheid van deze jubileumnimrod zijn er ook speciale genummerde programmaboekjes, welke op speciaal papier gedrukt zijn. Dit papier bestaat nl. voor 80% uit steen, voordeel is dat er ook bij vochtig weer aantekeningen gemaakt kunnen worden.

Het nummer van het programmaboekje is tevens uw lotnummer voor de verloting, waarmee u meedingt naar mooie prijzen, zoals Shooterking jas en broek, luxe tweet dummytas, verrekijker etc.

Vanaf 16.30 uur is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een lekker stampotbuffet, kosten € 12,50 per persoon.

Meer informatie is te vinden op http://nimrod-nederland.nl/