Leuke en nuttige hondenspeeltjes

Dog Brick hondenspeelgoedHondenspeeltjes kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Sommige speeltjes kunnen voor veel plezier zorgen waardoor de hond zich niet verveelt en andere speeltjes zijn om de hond mentaal uit te dagen.

Er is geen enkel hondenspeeltje perfect voor je hond. De truc is om ervoor te zorgen dat de hond meerdere speeltjes heeft die hem vrolijk maken en mentaal uitdagen.

Intelligentie hondenspeelgoed

Er komen telkens meer verschillende intelligentie hondenspeeltjes op de markt.

Intelligentie hondenspeelgoed is speciaal voor de geestelijke (mentale) training van de hond, het is eigenlijk hetzelfde als braintraining voor mensen. Het geeft de hond rust en voldoening en het is natuurlijk ook erg leuk.

Dog Brick

Dog Brick (zie afbeelding) is een echt denkspelletje voor de hond. Dog Brick is een vierkant speelbord met inkepingen waarop opzetstukken zijn geplaatst. Deze opzetstukken kan je hond verschuiven.

De hond moet ontdekken in welke schaal het snoepje voor hem is verborgen en hij moet de juiste opzetstukken verschuiven om het snoepje te krijgen.

In het begin moet de hond zien in welke schaal je de snoepjes legt. De opzetstukken mogen de snoepjes niet compleet bedekken, zodat je hond ze nog kan zien en ruiken. De hond moet tenslotte het spelletje nog leren.

Later kun je de snoepjes verstoppen zonder dat de hond ziet waar je ze verstopt. Het kan een tijdje duren voordat je hond leert de juiste opzetstukken met neus of poot te verschuiven. Dit spel is een zeer goede training voor het geheugen en een spel, dat hond en baasje allebei leuk vinden.

Kong

Rode Kong classicKong hondenspeelgoed is vrij populair en gaat lang mee. Er zijn verschillende Kong speeltjes, je hebt bijvoorbeeld de Kong Classic en de Kong Wubba.

In de Kong Classic kun je hondensnoepjes doen, op deze manier moet de hond iets doen voor zijn snoepjes, namelijk een manier vinden om de snoepjes uit te Kong te halen.

De Kong Wubba is een interactief hondenspeeltje van nylon en met pieper. Dit speeltje kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt ermee apporteren, trekken en als je hond helemaal weg is van piepspeeltjes kun je de hond er ook gewoon mee laten spelen. (Dit speeltje is hier in huis erg populair)