Karakter en opvoeding van de Jack Russell

Het complete trainingsboek voor de Jack RussellDe Jack Russell terriër komt oorspronkelijk uit Engeland. Het is een sterke , actieve, lenige, alerte, werkende hond met een goed karakter en een flexibel lichaam van gemiddelde lengte.

Zijn vlugge bewegingen passen bij zijn levendige en intelligente uitdrukking. De Jack Russell is moedig, onbevreesd, vriendelijk maar zelfverzekerd.

In huis is het een gezellige hond. De Jack Russell is zeer trouw aan zijn familie en kan (zeker als ze ermee opgegroeid zijn) goed met kinderen overweg.

Als je een Jack Russell aanschaft moet je er wel rekening mee houden dat het een zeer actieve hond is, die in goede conditie nagenoeg onvermoeibaar is.

Gedrag en opvoeding

De Jack Russell moet zowel lichamelijk als geestelijk voldoende bezig gehouden worden. Kan hij zich buiten niet uitleven dan doet hij dit binnen.

Verder moet je er rekening mee houden dat je bepaalde gedragingen direct moet afleren, want sommige gedragingen zijn als pup wel grappig, maar als de hond volwassen is, is het ongewenst en afleren is een stuk moeilijker dan iets meteen goed aanleren.

Een Jack Russell is erg waaks, waardoor hij regelmatig blaft. Wilt u dit niet dan moet dit van jongs af aan worden aangepakt.

Verder zijn het gravers, waardoor in een ommezien uw tuin omgetoverd zou kunnen worden in een kleine zandafgraving. Wilt u niet dat hij graaft, geldt weer dat dit van jongs af aan afgeleerd moet worden. De Jack Russell gaat graag achter alles aan wat beweegt, ook dit moet vanaf het begin gecorrigeerd worden.

Karakterhond

De Jack Russell is een echte karakterhond. Je zult hem altijd een stap voor moeten blijven. Je kunt stellen dat de Jack Russell een grote hond in een kleine verpakking is. Ze zijn eigenwijs, pienter en onverschrokken, zij vereisen daarom een zeer consequente opvoeding.

Het complete trainingsboek voor de Jack Russell Terriër.

Netty Hendriksen heeft al ruim dertig jaar ervaring in het opvoeden van Jack Russells. Zij geeft aan dat er in de opvoeding van de Jack Russell twee opties zijn: de hond ziet jou als een persoon die onder of boven hem staat in de roedel.

Zij heeft haar ervaring in training en opvoeden van de Jack Russell in een uniek trainingsboek gestopt, omdat zij vond dat er behoefte was aan een boek speciaal gericht op de opvoeding van de Jack Russell Terriër.

In het trainingsboek staat hoe jij een krachtige leider kunt zijn van jouw Jack Russell, zodat je hem helemaal naar je hand kunt zetten. Zelfs als je er in het begin van de opvoeding nog niet in geslaagd was. Wil je meer over het opvoeden van de Jack Russell weten? Bekijk dan het e-book:
Het complete Jack Russell Trainingsboek