Jachthondenshow Nederland 15 juni 2014

Voor de 17e keer wordt dit jaar de Jachthondenshow Nederland georganiseerd.

Dit jaar heeft de organisatie moeten uitwijken naar een andere locatie en wordt de show gehouden op het terrein van Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Op deze dag worden alle honden die tot de rasgroep Jachthonden behoren gekeurd met toekenning van het CAC. Tot deze groep behoren de Dashonden, Retrievers, Spaniels, Waterhonden, Lopende en Zweethonden en Voorstaande honden.

De diverse rassen worden zoals gebruikelijk in diverse klasse-indelingen gekeurd.

Verder zullen er in de erering nog collectieve klasse worden gekeurd.

Er zijn ook leuke stands waar je inkopen kunt doen voor de hond, jachtartikelen en jachtkleding kunt kopen. Er is voor ieder wel wat wils.

De collectieve klasse

In de erering worden de collectieve klasse ook gekeurd, te weten de koppelklasse, de fokkerijklasse en nakomelingklasse. Deze keuring is altijd spectaculair omdat meerdere honden door de exposant tegelijkertijd worden geshowd.

In de koppelklasse komen tegelijkertijd uit – een reu en een teef van hetzelfde ras en dezelfde variëteit waarvan dezelfde exposant (eerste) eigenaar is.

In de Fokkerijklasse worden minimaal drie en maximaal vijf honden van hetzelfde ras en variëteit, ongeacht het geslacht, gefokt door dezelfde persoon, niet noodzakelijkerwijs in zijn eigendom geshowd.

In de Nakomelingenklasse komt een vader- of moederdier met minimaal drie en maximaal vijf nakomelingen (eerste generatie zonen/dochters) uit.

Door een keurmeester wordt in iedere groep de beste gekozen.

Bezoekersinformatie Jachthondenshow

Jachthondenshow Nederland zal plaatsvinden op 15 juni a.s. op het terrein van Sportcentrum Papendal.
Adres: Sportcentrum Papendal
Papendallaan 9
6816 VD ARNHEM

Openingstijden

De Martinidogshow is beide dagen geopend van 8.00 tot 18.00 uur.
De keuringen starten om 10.00 uur.
De keuringen in de erering zullen rond 15.00 uur beginnen.

Entreeprijzen

De entree is voor alle bezoekers: GRATIS
Parkeren: Parkeren is gratis
Catalogusprijs: €6,-

Wil je weten welke hondenshows zijn er nog meer zijn dit jaar? Bekijk het overzicht van alle Nederlandse hondenshows in 2014.