Hondentip #13 Wees een Hondvriendelijk bedrijf

HondentipDit is een ander soort tip dan de vorige hondentips die je gelezen hebt, dit is een tip speciaal voor alle dierenwinkels, hotels, restaurants, etc.

Veel mensen in Nederland en andere landen hebben een hond als huisdier. Dierenwinkels, hotels en restaurants maken daarom een verstandige keuze als ze hun bedrijf hondvriendelijk maken.

Hondeneigenaren gaan graag op stap met hun hond en dan is het wel zo handig dat we ergens kunnen eten en in een hotel kunnen slapen. In dierenwinkels kopen we spullen voor onze honden, het is dan ook leuk en handig dat honden worden toegelaten.

Er zijn al een aantal dierenwinkels die honden toestaan, maar er bestaan nog altijd dierenwinkels waar het niet kan. Je verkoopt hondenspullen, maar wilt niets met honden te maken hebben? Het kan je verkoop stimuleren, hondeneigenaren kunnen bijvoorbeeld even kijk of de hond zijn nieuwe halsband past.

Wij hondeneigenaren moeten op ons beurt weer zorgen dat onze hond zich in het openbaar op zijn best gedraagt. Het is vanzelfsprekend dat je de hond aangelijnd moet houden om ongevallen en incidenten te voorkomen. Als honden zich goed gedragen zullen telkens meer dierenwinkels, hotels en restaurants de deur openen voor honden.