Hondentip #12 Hoeveel beweging heeft je hond nodig

Hoeveel beweging heeft je hond nodigDe hoeveelheid beweging die je hond nodig heeft is afhankelijk van factoren als de leeftijd, ras, grootte, conditie en temperament van de hond.

Jonge en volwassen honden hebben bijvoorbeeld meer beweging nodig dan oude honden.

Er worden verschillende dingen gezegd over hoe lang je per dag met je hond moet lopen, uiteindelijk zijn dit enkel richtlijnen en moet je het per hond bekijken, als eigenaar zie jij waarschijnlijk zelf wel aan je hond wanneer hij een goede wandeling heeft gehad.

Wat je ook niet moet vergeten is dat de hoeveelheid beweging die je hond nodig heeft ook afhankelijk is van welk jaargetijde het is. Tijdens warme zomerdagen heeft je hond minder beweging nodig, maar zal hij wel waarderen als je vroeg in de ochtend als het nog lekker fris is een langere wandeling als normaal maakt.

Wandelen is natuurlijk niet de enige manier om voor een hond van zijn energie af te komen, je kunt allerlei verschillende leuke dingen doen, enkele voorbeelden zijn: zwemmen, joggen, behendigheid, en zo zijn er nog veel meer activiteiten om je hond voldoende beweging te geven.