Hondenshow Winner Amsterdam en Eendaagse hondenshow (Holland Cup)

Winner hondenshow georganiseerd door CynophiliaDit jaar wordt de Winner voor de 126e keer gehouden en wel in het weekend van 12 en 13 december.

Voorafgaand aan de Winnershow wordt op vrijdag 11 december voor het derde achtereenvolgende jaar een Eendaagse CACIB-show georganiseerd, welke de naam “Holland Cup” draagt.

De Holland Cup is een zelfstandige show waarbij op één dag alle rasgroepen worden gekeurd. Bij deze eendaagse show kunnen zowel CAC als CACIB worden behaald.

De organisatie van beide shows is in handen van de Koninklijke Nederlandse Kennelclub Cynophilia in samenwerking met de Raad van Beheer.

De Winner is Nederlands grootste hondenshow en is ook één van de grootste rashondenshows in Europa. De organisatie verwacht dit weekeinde zo’n 7000 honden die gekeurd zullen worden door een select gezelschap van nationale en internationale keurmeesters. Er worden zo’n 20000 bezoekers verwacht.

Wanneer je het leuk vindt om een hondenshow te bezoeken is de Winner een echte aanrader.

Naast de keuringen kun je ook honden in actie zien tijdens sport – en spelactiviteiten. Dit jaar is er ook weer een uitgebreid educatief programma met demonstraties, wedstrijden en workshops.

Er is een grote verscheidenheid aan workshops. Je kunt meedoen met doggydance, hoopers (lijkt op behendigheid, maar dan een beetje anders), je kunt ook lekker bezig zijn met je hond, of een workshop behendige reddingshond volgen of juniorhandling, skateboarden, een snuffelworkshop dogsfrisbee, vachtverzorging, fotograferen en nog meer.

Je kunt meer te weten komen over de geleidehonden, het opleiden van politiehonden of achter leuke wetenswaardigheden van rashonden komen.

Er worden dit weekend ook diverse wedstrijden gehouden. Op vrijdag 11 december wordt er een Hoopers wedstrijd georganiseerd. Een nieuwe tak van sport die in 2016 start met wedstrijden. Op de Winner wordt een onofficiële wedstrijd georganiseerd om kennis te maken met deze leuke laagdrempelige sport.

Zaterdag 12 december wordt er een wedstrijd Dog Dance georganiseerd.

Op zondag 13 december is er een G&G demowedstrijd (Gedrag- en Gehoorzaamhedi wedstrijd, tegenwoordig genoemd FCI Obedience) en wordt er gestreden om de Hans Baretta Bokaal.

Kortom er is een zeer gevarieerd programma naast de keuringen wat zeker de moeite waard is.

Net als voorgaande jaren is er weer een speciaal hondendorp waar je informatie kunt halen over hondenrassen bij stands van diverse erkende rasverenigingen.

In het promodorp vind je de mooiste producten voor hond en baas. Hier staan vele nationale en internationale standhouders die hun zeer uiteenlopende producten tentoonstellen. Je kunt hier lekker op je gemak rondsnuffelen en van alles kopen op het gebied van honden, hondensport en hondenbenodigdheden.

Alle dagen worden afgesloten met de gebruikelijke erekeuringen en rasgroepkeuringen.

Finale Junior Handling 2015

Op zondag 13 december vindt de finale van de Raad van Beheer / Pedigree Junior Handling plaats. De finalisten hebben zich voor deze finale moeten kwalificeren op CACIB-shows die in 2015 zijn gehouden.

Iedere finalist ontvangt een speciale uitnodiging om deel te nemen aan deze finale.

Degene die deze finale wint mag Nederland in 2016 vertegenwoordigen tijdens de World Winner Show, European Winner Show en Crufts.

Titels en kwalificaties die je op de Winner kunt halen

  • Er zijn 6 verschillende titels te halen: Winner/Winster, Jeugdwinner/Jeugdwinster en Veteranenwinner/Veteranenwinster;
  • Dubbel CAC voor de beste reu en de beste teef van ieder ras;
  • CACIB voor de beste reu en de beste teef van ieder ras;
  • Reserve CAC en reserve CACIB;
  • Kwalificatie voor de Crufts 2016

Bezoekersinformatie hondenshow Winner Amsterdam

De Winner Show en de Holland Cup vinden plaats in Hal 8, 9, 10 en 11 van de RAI in Amsterdam.

Adres: Amsterdam RAI Europaplein 1078 GZ Amsterdam

Openingstijden
De tentoonstelling is open vanaf 07:30 uur. De tentoonstelling sluit om 18.00 uur. De keuringen starten iedere dag om 09:30 uur. De erekeuringen vangen aan vanaf 14.30 uur. Het hondendorp is open tussen 10.00 – 15.00 uur.

Toegangsprijzen
Toegangsprijzen aan de kassa:

Dagkaart volwassenen: € 15,00
Dagkaart kinderen 4 t/m 9 jaar: € 10,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: Gratis
65+ers, minder valide en studenten: € 10,00 (bij de kaartcontrole dient de identiteitskaart, studentenkaart en/of mindervaliden kaart getoond te worden)

Passe partout volwassenen: € 27,50
Gezinskaart: Twee volwassenen met 1 – 3 kinderen: € 32,50

Bezoekhonden: € 5,- (één hond per bezoeker, zie verder de voorwaarden onder de kop “Bezoekhonden”)

N.B.: In de voorverkoop zijn de kaartjes € 2,50 goedkoper.

Parkeren bij de RAI: dagkaart € 17,50

Bezoekhonden
Tijdens de Winner 2015 zijn bezoekershonden toegestaan. Aan de kassa kunt u speciale kaartjes kopen voor “bezoekhonden” voor de prijs van € 9,- per hond (maximaal 1 p.p.).

De Minimum leeftijd van de hond moet wel 16 weken zijn en er moet door middel van het Europees Dierenpaspoort kunnen worden aangetoond dat de hond voldoende is geënt en gechipt.

De hond mag tevens de afgelopen 6 weken niet verkeerd hebben in omstandigheden waardoor gevaar voor besmetting met hondenziekte of enige andere besmettelijke ziekte te vrezen valt.

Rasgroepen per dag

Vrijdag 11 december – Eendaagse hondenshow – Holland Cup
Alle rasgroepen – FCI groep 1 t/m 10
Beste Nederlandse Ras wordt gekeurd door Roel van Veen-Keur (NL). De Best in Show wordt gekeurd door Lydia Erhart (NL).

Zaterdag 12 december – Winnershow
FCI groep 2 – Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
FCI groep 3 – Terriers
FCI groep 5 – Spitsen en Oertypes
FCI groep 9 – Gezelschapshonden

Zondag 13 december – Winnershow
FCI groep 1 – Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden
FCI groep 4 – Dashonden
FCI groep 6 – Lopende honden, Zweethonden en verwante rassen
FCI groep 7 – Staande Honden
FCI groep 8 – Retrievers, Spaniels en Waterhonden
FCI groep 10 – Windhonden

Beste van de Nederlandse Rassen wordt gekeurd door Hannie Warendorf (NL). De Best in Show wordt gekeurd door Renee Willis (SE).