Hondenshow Winner Amsterdam en Eendaagse hondenshow (Holland Cup): HOND 2016

hond-2016Dit jaar wordt Hond 2016, bestaande uit de Winner en de Holland Cup, worden gehouden in het weekend van 9 – 10 – 11 december.

De organisatie van beide shows is in handen van de Raad van Beheer. De naam van Koninklijke Nederlandse Kennelclub Cynophilia, de oprichter van de Winner tentoonstelling zal blijvend aan de winner Show verbonden zijn.

De Winner wordt dit jaar voor de 127e keer gehouden op zaterdag 10 en zondag 11 december. Naast het kiezen van de “Beste van de Nederlandse Rassen” is er een extra showonderdeel tijdens deze Winner namelijk de “Beste van de Duitse Rassen 2016” wordt gekozen.

Voorafgaand aan de Winnershow wordt op vrijdag 9 december voor het vierde achtereenvolgende jaar een Eendaagse CACIB-show georganiseerd, welke de naam “Holland Cup” draagt.

De Holland Cup is een zelfstandige show waarbij op één dag alle rasgroepen worden gekeurd. Bij deze eendaagse show kunnen zowel CAC als CACIB worden behaald.

Op deze show zal ook de “Beste van de Nederlandse Rassen” gekozen worden.

In 33 keuringsringen zullen de diverse rassen worden gekeurd.

De Winner is Nederlands grootste hondenshow en is ook één van de grootste rashondenshows in Europa. Dit weekeinde zullen zo’n 7000 honden gekeurd worden door een select gezelschap van nationale en internationale keurmeesters. Wanneer je het leuk vindt om een hondenshow te bezoeken is de Winner een echte aanrader.

Naast de keuringen is er een ruime diversiteit aan verkoopstands en is er een hondendorp waar je van alles over diverse rassen te weten kunt komen.

Natuurlijk kun je ook honden in actie zien tijdens sport- en spelactiviteiten. Ook dit jaar is er weer een uitgebreid educatief programma met demonstraties, wedstrijden en workshops waar je samen met je hond aan deel kun nemen.

De demonstraties en workshops zullen in drie ringen plaatsvinden.

In de Royal Canin Ring beleef je de veelzijdigheid van de hondenwereld.

Instructeurs geven in deze ring tijdens de demonstraties van diverse hondensporten uitleg over de hondensport. Zo zal er op alle dagen aandacht zijn voor Hoopers, Reddingshondenwerk, hondenfotografie, behendigheid en op verschillende dagen komen ook weer andere dingen aan bod, zoals waar let een keurmeester op bij zijn beoordeling, flyball, Obedience, dansende honden etc.

Tijdens de workshops kun je samen met je hond kennismaken met de hondensporten, een kleine greep uit de workshops die op deze dagen worden gegeven zijn workshop hondenfotografie, flyball, reddingshondenwerk, hoopers, behendigheid, FCI Obedience.

In de Prins Ring kun je samen met je hond plezier beleven. Tijdens de workshop leer je onder begeleiding van een instructeur hoe je de band met je hond kunt versterken.

Workshops die hier worden gegeven zijn “Wild West”, hondenmassage voor iedereen, wandelen zonder trekken, honddoek, dogsfrisbee, oudhollandse spelen: “honden koekhappen en sjoelen”, Treiball, dog dance etc.

In de Groenhorst Barneveld Youth Ring worden demonstraties en workshops speciaal voor de jeugdige hondenliefhebbers gegeven.

De jeugd kan in deze ring kennismaken met agility FCI Obedience, Junior Handling, Jacht, flyball, Hoopers etc.

En temidden van alle drukte is er een Puzzelplein te vinden, waar hond en baas even kunnen ontspannen door geestelijke inspanning. Je kunt op het Puzelplein met je hond aan de slag met een puzzel, spel of hersenwerk. Je krijgt hierbij individueel advies hoe je dit het beste met je hond aan kunt pakken. Professionals zullen je hierbij begeleiden.

Er worden dit weekend ook diverse wedstrijden gehouden. Op vrijdag 9 december wordt er een Hoopers wedstrijd georganiseerd. Hoopers is een nieuwe tak van sport die in 2016 is gestart met wedstrijden.

Op zaterdag 10 december wordt een Dog Dance wedstrijd georganiseerd en op zondag een FCI Obedience wedstrijd.

In het hondendorp kun je veel informatie halen over hondenrassen bij stands van diverse erkende rasverenigingen.

In het promodorp vind je de mooiste producten voor hond en baas. Hier staan vele nationale en internationale standhouders die hun zeer uiteenlopende producten tentoonstellen. Je kunt hier lekker op je gemak rondsnuffelen en van alles kopen op het gebied van honden, hondensport en hondenbenodigdheden.

Alle dagen worden afgesloten met de gebruikelijke erekeuringen en rasgroepkeuringen.

Kortom er is naast de keuringen een zeer gevarieerd programma wat zeker een bezoek aan deze show de moeite waard maakt.

Finale Junior Handling 2016

Op zondag 11 december vindt de finale van de Raad van Beheer / Pedigree Junior Handling plaats. De finalisten hebben zich voor deze finale moeten kwalificeren op CACIB-shows die in 2016 zijn gehouden.

Iedere finalist ontvangt een speciale uitnodiging om deel te nemen aan deze finale.

Degene die deze finale wint mag Nederland in 2017 vertegenwoordigen tijdens de World Winner Show, European Winner Show en Crufts.

Beste van de Duitse Rassen 2016

Tijdens de Winner zullen op beide dagen de BOB van deze rassen in de erering verschijnen om te strijden voor de titel “Beste van de Duitse Rassen 2016.” In totaal zijn er 58 Duitse Rassen.

Titels en kwalificaties die je op de Winner kunt halen

  • Er zijn 6 verschillende titels te halen: Winner/Winster, Jeugdwinner/Jeugdwinster en Veteranenwinner/Veteranenwinster;
  • Dubbel CAC voor de beste reu en de beste teef van ieder ras;
  • CACIB voor de beste reu en de beste teef van ieder ras;
  • Reserve CAC en reserve CACIB;
  • Kwalificatie voor de Crufts 2016

Bezoekersinformatie hondenshow Winner Amsterdam

De Winner Show en de Holland Cup vinden plaats in de RAI in Amsterdam.

Adres: Amsterdam RAI Europaplein 1078 GZ Amsterdam

Openingstijden
De tentoonstelling is open vanaf 07:30 uur. De tentoonstelling sluit om 18.00 uur.
De exterieurkeuringen starten iedere dag om 09:30 uur in 33 keuringsringen.
De erekeuringen van de Holland Cup vangen aan vanaf 14.30 uur in de Erering.
De erekeuringen van de Winner vangen aan vanaf 15.00 uur in de Erering.
Het hondendorp is open tussen 10.00 – 15.00 uur.
Het demonstratieprogramma vangt iedere dag aan om 10.00 uur en beschikt over vier programmaringen, de Erering, Royal Canin Ring, Prins Ring en de Groenhorst Barneveld Youth Ring

Toegangsprijzen
Toegangsprijzen aan de kassa:
Dagkaart volwassenen: € 15,00
Dagkaart kinderen 4 t/m 11 jaar: € 10,00
Kinderen jonger dan 4 jaar: Gratis
65+ers, minder valide en studenten: € 10,00 (bij de kaartcontrole dient de identiteitskaart, studentenkaart en/of mindervaliden kaart getoond te worden)
Passe partout volwassenen (3 dagen toegang): € 27,50 (enkel aan de kassa te verkrijgen)
Gezinskaart: Twee volwassenen met 1 – 3 kinderen: € 32,50 (enkel aan de kassa te verkrijgen)
Bezoekhonden: € 5,- (één hond per bezoeker, zie verder de voorwaarden onder de kop “Bezoekhonden”)
Parkeren: Een dagkaart kost € 17,50 en dient ingeleverd te worden bij het verlaten van het parkeerterrein. Parkeerkaarten zijn ter plaatse verkrijgbaar in de automaat.

N.B.: In de voorverkoop zijn de kaartjes € 2,50 goedkoper. Kaarten te bestellen via: https://dogshowentry.nl/Common/TicketOrderVisitor/

Bezoekhonden
Tijdens de Winner 2015 zijn bezoekershonden toegestaan. Aan de kassa kunt u speciale kaartjes kopen voor “bezoekhonden” voor de prijs van € 9,- per hond (maximaal 1 p.p.).

De Minimum leeftijd van de hond moet wel 16 weken zijn en er moet door middel van het Europees Dierenpaspoort kunnen worden aangetoond dat de hond voldoende is geënt en gechipt.

De hond mag tevens de afgelopen 6 weken niet verkeerd hebben in omstandigheden waardoor gevaar voor besmetting met hondenziekte of enige andere besmettelijke ziekte te vrezen valt.

Rasgroepen per dag
Vrijdag 9 december – Eendaagse hondenshow – Holland Cup
Alle rasgroepen – FCI groep 1 t/m 10

Zaterdag 10 december – Winnershow
FCI groep 2 – Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
FCI groep 3 – Terriers
FCI groep 4 – Dashonden
FCI groep 7 – Staande Honden
FCI groep 8 – Retrievers, Spaniels en Waterhonden

Zondag 11 december – Winnershow
FCI groep 1 – Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden
FCI groep 5 – Spitsen en Oertypes
FCI groep 6 – Lopende honden, Zweethonden en verwante rassen
FCI groep 9 – Gezelschapshonden
FCI groep 10 – Windhonden