Hondenshow Luik (Liège) 20 en 21 juli 2013

Hondenshow luikOp 20 en 21 juli organiseert de “Syndicat d’Elevage Canin de Liège” haar 59e internationale hondenshow.

Naast de tentoonstelling (Golden Dog Trophy) is er ook een Golden Groomer, een trimwedstrijd, een Golden Lead wedstrijd, een presentatie wedstrijd, een grote tentoonstelling van schilderijen met als thema “De Hond in de Kunst” en er zijn een aantal demonstraties te bewonderen.

Bezoekersinformatie Hondenshow Luik (Liège)

Hondenshow Luik (Liège) zal plaatsvinden op 20 en 21 juli in de Halles des Foires de Coronmeuse.
Adres: Halles des Foires de Coronmeuse
Avenue Maurice-Denis 4B
BE-4000 Luik

Openingstijden

Beide dagen is de hondenshow geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen

Volwassenen: €6,-
Kinderen: €1,-

Golden Dog Trophy

In 2012 hebben maar liefst meer dan 1700 concurrenten uit 17 verschillende landen en 200 verschillende vertegenwoordigende hondenrassen, aan de Golden Dog Trophy deelgenomen. Voor de 59e editie van deze grote manifestatie, die meetelt voor het halen van de officiële titel van Belgisch en Internationaal schoonheidskampioen, heeft de Syndicat d’Elevage Canin de Liège 17 keurmeester met 9 verschillende nationaliteiten uitgenodigd om de honden in Luik te komen keuren. Dit jaar worden er zo’n 2000 honden verwacht.

Golden Lead

Tijdens de individuele keuringen wordt de 12e Golden Lead, een show handling (show presentatie) voor jongeren en volwassenen, aan het publiek voorgesteld. Bij deze wedstrijd kijkt de keurmeester niet naar de kwaliteiten van de hond, maar naar de vakkundigheid van de handler die de hond voorbrengt.

Golden Groomer

De Golden Groomer wedstrijd is er voor het 10e jaar. Dit is een internationale trimwedstrijd. De jury die de deelnemers beoordelen is samengesteld uit experts waarvan de bekwaamheid in deze discipline over de hele wereld erkend wordt.

De Hond in de Kunst

De hond in de Kunst is een grote tentoonstelling die aan het publiek wordt voorgesteld. Deze tentoonstelling heeft als doel het talent van bekende en minder bekende kunstenaars die honden in hun werk hebben verwerkt, in het daglicht te zetten. Dit is een “must” om te zien voor mensen die van honden en kunst houden.

Demonstraties

Tussen 10.00 en 14.00 uur zijn zowel op zaterdag als op zondag verschillende demonstraties te bewonderen. De demonstraties die te bewonderen zijn gehoorzaamheid, werken met honden, en dansen met honden (doggydance), tevens zijn er ook verschillende animaties voor kinderen.
Programma keuringen:

Zaterdag 20 juli 2013
Groep I : Herdershonden en veedrijvers
Groep V : Spitsen en oertypes
Groep VI : Lopende honden en Zweethonden
Groep IX : Gezelschapshonden
Groep X : Windhonden

Zondag 21 juli 2013
Groep II : Pinscher, Schnauzer, Molossers eb Zwitserse Sennenhonden
Groep III : Terriers
Groep IV : Dashonden
Groep VII : Staande Honden
Groep VIII : Retrievers, Spaniels en waterhonden