Hondenshow Leiden 19 en 20 maart 2016

hondenshow leiden 2016KV Rijnland organiseert alweer haar 21e internationale Hondententoonstelling te Leiden.

Op deze Internationale tentoonstelling worden maar liefst ruim 2000 honden gekeurd door een geselecteerde internationale groep van keurmeester die uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Roemenië komen. De honden worden op schoonheid, gedrag en loopwerk gekeurd. Er is geen benching aanwezig.

De deelnemende honden komen uit diverse landen zoals Nederland, Scandinavië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland en België.

In totaal zijn er meer dan tweehonderd verschillende rassen aanwezig op de hondenshow, waaronder ook bijzondere rassen zoals Pharaohond, de Slovensky Cuvac, Gos d’Atura Català, Zuidrussische Ovcharka , Kromfohrländer en de Trornjak.

Op de hondenshow zullen net als voorgaande jaren diverse demonstraties in de erering plaatsvinden om zowel de bezoekers als deelnemers te vermaken.

Aan het einde van de dag zijn er in de erering Juniorhandling en erekeuringen waar de Beste Pup, de Beste Veteraan en de Beste van de Koppels gekozen. Daarna zullen de Beste van het Ras in zijn/haar Rasgroep strijden om de titel Beste van de Rasgroep. Voorafgaand worden.

Op zondag 20 maart vindt de eindkeuring plaats. De beste van de tien rasgroepen zullen in de erering tegen elkaar strijden voor de titel Best is Show (BIS).

Verder kun je ook uitgebreid winkelen bij de vele kraampjes die er staan en je kunt informatie krijgen over honden, bijvoorbeeld de aanschaf van een hond.

Bezoekersinformatie Hondenshow Leiden

Hondenshow Leiden zal plaatsvinden op 22 en 23 maart a.s. in het Plantarium te Hazerswoude-Dorp.
Adres: Plantarium
Denenmarkenlaan 9 Hazerswoude-Dorp

Openingstijden
De tentoonstelling is geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur. De keuringen beginnen om 10.00 uur. De keuringen in de erering beginnen rond 14.00 uur.

Entreeprijzen
Volwassenen: €10,- (met kortingsbon €8,-) Kinderen beneden 12 jaar: €5,- 65+ers: €5,- Bezoekershonden: €5,- (Er dient een bewijs van voldoende enting te kunnen worden getoond.)
Catalogus: € 5,-
Parkeren: Gratis!

Hondenrassen per dag

Hondenrassen op zaterdag 19 maart 2016
Rasgroep 1 – Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden
Rasgroep 5 – Keeshonden en Oertypes
Rasgroep 8 – Retrievers en Waterhonden
Rasgroep 9 – Gezelschapshonden
Rasgroep 10 – Windhonden

Hondenrassen op zondag 20 maart 2016
Rasgroep 2 – Pinschers, Schnauzers, Molossers en Berg- en Sennenhonden
Rasgroep 3 – Terriërs
Rasgroep 4 – Dashonden Rasgroep
6 – Lopende honden, Zweethonden Rasgroep
7 – Staande honden

Ga je voor het eerst naar een hondenshow? Neem dan een kijkje op wat moet je weten voor een hondenshow.