Hondenplanet Boulevard: Puppy uit water gered in Rotterdam

Puppy uit water gered in Rotterdam
Een jong stelletje zat samen met hun drie honden aan de waterkant bij houten vlonders die aan beide zijden van de sloot gevestigd zitten. De vijf maanden oude pup raakte vermoedelijk zijn evenwicht kwijt en viel in het water. De eigenaren probeerde de pup nog te pakken, maar de hond verdween onder de vlonder. De eigenaar sprong nog in het water om zijn pup te redden, maar kon er zelf niet bij. Omstanders waarschuwde in de tussentijd de dierenambulance.

Bij aankomst van de dierenambulance werd meteen de brandweer gealarmeerd, omdat de vlonder zowel bovenlangs als onderlangs niet begaanbaar was voor een volwassene. De pup is er uiteindelijk uitgehaald door hem onder water eruit te trekken, door deze ruimte was de pup waarschijnlijk ook onder de vlonder terecht gekomen.

De pup had enkele centimeters om te ademen en heeft ruim 25 minuten onder de vlonder gezeten.
De puppy was onderkoeld geraakt en de pup is naar een dierenarts gebracht voor controle. Inmiddels is de pup weer thuis.

Duurste hond ter wereld kost 1,1 miljoen euro

Een rode Tibetaanse Mastiff puppy is verkocht voor bijna 1,1 miljoen euro en is hiermee in één klap de duurste hond ter wereld. De koper is een rijke Chinese Kolenmagnaat. Onder de nieuwe rijke Chinezen wordt de Tibetaanse Mastiff gezien als een echt statussymbool.

De Tibetaanse Mastiff puppy heet “Hong Dong” en is 11 maanden oud. Volgens de fokker weegt Hong Dong inmiddels al meer dan 90 kilo en is het een ideale hond om verder mee te fokken.

Vier speurhonden naar Japan
Vier medewerkers en vier speurhonden van de stichting Signi Speurhonden zijn afgelopen woensdag vertrokken naar Japan om daar mee te werken aan het zoeken naar overlevenden van de aardbeving en de tsunami.

Het team zou vorige week maandag al vertrekken, maar besloot tot uitstel vanwege de problemen met de kerncentrales in het rampgebied.

Het team kwam ook in actie na de aardbeving in Haïti.