Hondenplanet Boulevard: Petitie tegen kitebuggies, en meer

Maand van de Gebitscontrole
hond tandenpoetsen4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar hebben last van het gebit. Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Toch denkt 90% van de mensen dat het gebit van hun hond gezond is. In februari 2011 stellen meer dan 800 dierenartspraktijken hun deuren open om het gebit van uw hond te laten controleren. Kauwt uw hond minder makkelijk op harde brokken? Of stinkt hij uit de bek? Maak dan een afspraak bij een deelnemende dierenarts bij u in de buurt.

Voor meer informatie over gebitscontrole, online gebitcheck, instructie video’s en informatie over welke dierenartsen deelnemen kunt u naar de gebitscontrole site gaan.

Stichting Dier&Recht eist stop op fokken Cavalierhondjes
Stichting Dier&Recht wil dat er gestopt wordt met het fokken van de Cavalier King Charles spaniël.
De honden hebben een te kleine schedel voor de hersenen, met chronische hoofdpijn, jeuk en epilepsie tot gevolg. Een groot deel van de dieren heeft hartklachten, er zijn ernstige knieproblemen, chronische oog- en ooraandoeningen en heupdysplasie. Het gemiddeld aantal ernstige afwijkingen per hond bedraagt meer dan twee.

Als de verantwoordelijke organisaties niet vrijwillig tot een verbod of zeer ingrijpende aanpassingen aan het ras overgaan, stapt Stichting Dier&Recht naar de civiele rechter om de verantwoordelijken voor de rechter te dagen.

Petitie tegen kitebuggies
3323 mensen (op moment van schrijven) hebben de petitie om kitebuggies op het strand te verbieden of aan strengere regels te binden ondertekend.

Aanleiding van de petitie is een aanrijding op het strand van IJmuiden waarbij afgelopen vrijdag een hond is doodgereden door een kitebuggy (driewieler voorgetrokken door een vlieger). “Mijn hond is er niet meer, maar de volgende keer is het misschien wel een kind”, zegt Conny Voesenek, eigenaresse van de herder Dyami. Volgens haar had de kitebuggy een snelheid van rond de 90 km/h en reedt de bestuurder op een plek waar het niet toegestaan is, toen het ongeluk gebeurde.

Wilt u ook de petitie tekenen? Dat kan op de site www.witteherder.nl/petitie/