Hondenplanet Boulevard: loslopende hond bijt pony, en meer

Loslopende hond bijt pony
Een 11-jarige meisje uit Bovensmilde raakte zondagmiddag licht gewond doordat ze op Baggelhuizen van haar pony viel. De pony sloeg in paniek op hol nadat ze gebeten was door een loslopende hond.

Het meisje reed op haar pony in de buurt van de Baggelhuizerplas toen twee loslopende honden op haar af kwamen. Eén van deze honden beet de pony in een been waardoor het dier op hol sloeg. De pony hield aan de hondenbeet wat oppervlakkige wondje over.

De politie is op zoek naar de eigenaar(s) van deze honden. Het gaat om een Golden Retriever en een kruising van waarschijnlijk een herdershond met een Husky. De eigenaar(s) of mensen die weten van wie deze honden zijn, kunnen bellen met 0900-8844.

Blindengeleidehond voor blinde hond
Een slechtziende man uit Groot-Britannië heeft een blindengeleidehond voor zijn blinde blindengeleidehond.
Graham Waspe werd al een aantal jaar begeleid door zijn blindengeleidehond Edward, maar de labrador werd zelf ook blind. De ogen moesten er zelfs uitgehaald worden. Graham kon het niet over zijn hart verkrijgen om Edward weg te doen, dus kwam er een blindengeleidehond voor beide. Opal de nieuwe blindengeleidehond heeft het dus dubbel zo druk.

Edward en Opal zijn ondertussen goede vrienden geworden. Edward kan niks meer zien , maar is voor de rest nog kerngezond.