Hondenplanet Boulevard: honden op dieet, en meer

Als echte hondenliefhebber blijf je natuurlijk graag op de hoogte van het laatste hondennieuws. Lees daarom wekelijks de Hondenplanet Boulevard.

Deze week in de Hondenplanet Boulevard:

Honden op dieet in de Verenigde Staten, Bijtende honden direct naar asiel en meer interessante nieuwtjes

Honden op dieet in de Verenigde Staten
De Amerikaanse tv-presentatrice Alison Sweeney, van het populaire dieetprogramma ‘The Biggest Loser’, startte donderdag een campagne om baasjes zo ver te krijgen om hun hond te laten afvallen.

Uit recent onderzoek is gebleken dat meer dan 35 miljoen honden in de Verenigde Staten te dik zijn. Ze krijgen te weinig beweging (door de grote tuin) en te veel kliekjes voorgeschoteld. Ook de oorzaak van de campagne, de hond van Sweeney, moet een paar pondjes kwijt zien te raken.

Bijtende honden direct naar asiel
In de gemeente Bussum heeft Burgemeester Milo Schoenmaker een aanscherping van het hondenbeleid afgekondigd naar aanleiding van verschillende bijtincidenten. Honden die mensen of een andere hond bijten op straat gaan direct naar het asiel.

Voorheen bleef de hond altijd bij zijn baas, tot er een schouwing door de politie was geweest. Na de schouwing werd een beslissing genomen wat er met de hond zou gebeuren. De reden van de verandering is dat de gemeente risico’s wilt uitsluiten dat een bijtende hond tussen het incident en de beslissing niet nog een keer toehapt.

Er is nog een wijziging in het hondenbeleid. Tot nu toe was het onduidelijkheid of aangifte na een bijtincident nodig was, dit geldt voor zowel het slachtoffer als bij de politie. De politie en bijzonder opsporingsambtenaren, BOA’s, hebben instructie gekregen altijd een proces verbaal op te nemen na een bijtincident.

Meer interessante nieuwtjes….

Vervolg op project “Werken met honden”
Het Kynologisch Centrum in Assen wil voor jongeren met autisme, ADHD of PDD NOS meer projecten opzetten zoals het succesvolle ‘Werken met Honden’. Lees dit artikel verder op RTV Drenthe

Nieuw systeem bestuurt honden op afstand
Honden zijn superslim en helpen ons al met van alles. Ze sporen bommen op, helpen blinden de weg over te steken en hebben een neus voor drugs. Maar bij al die klussen moeten de dieren wel van dichtbij begeleid worden door een mens. Onderzoekers vroegen zich af of dat niet anders kon en komen met een systeem dat honden op afstand bestuurbaar maakt. Lees dit artikel verder op Scientas

Martin Gaus met de dood bedreigd
Martin Gaus wordt met de dood bedreigd. In de uitzending van afgelopen dinsdag van Pauw en Witteman had Martin felle kritiek op de populaire hondenfluisteraar Cesar Millan en zijn methodes. Lees verder….