Hondenplanet Boulevard: Honden krijgen smartengeld wegens auto-ongeluk, en meer

Honden krijgen smartengeld wegens auto-ongeluk
Voor het eerst hebben twee dieren in Oostenrijk smartengeld gekregen vanwege een auto ongeluk. De honden genaamd Nemo en Baghira zaten in de auto van hun baasje Ursula Aigner, toen die op de snelweg werd aangereden.

De honden werden uit de auto geslingerd en raakten gewond. De hond “Baghira was in paniek weggerend. We hebben haar pas twee uur later enkele kilometers verderop gevonden, met schaafwonden en een kapot been”, meldde Ursula Aigner, zelf activiste voor dierenbeschermingsclub Vier Pfoten. “Beide honden waren nog wekenlang getraumatiseerd.”

Verrassend genoeg bood de Niederösterreichische Versicherung uitkomst. De Niederösterreichische Versicherung keerde Ursula en haar viervoeters samen 2000 euro smartengeld uit. “Dieren behoren een betere behandeling te krijgen dan een kapotte achterruit”, motiveerde het verzekeringsbedrijf volgens de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung vandaag.

Deense dog bevallen van maar liefst 17 puppies
De Deense dog Hania heeft met de hulp van een veearts maar liefst zeventien puppies op de wereld gezet. De Deense dog onderging in een veeartsenpraktijk in Warschau een keizersnede. Haar baasje heeft nu haar handen vol met de verzorging van de hondjes.

Gabriela Kubalska wou haar vier jaar oude Hania heel wat pijn besparen en ging met de hoogzwangere hond naar een praktijk. De hond was voor de eerste keer zwanger en is nu moeder van acht reuen en negen teven. Hania krijgt niet alleen de hulp van haar baasje, ook een andere volwassen teef ontfermt zich over de hondjes.

De vier speurhonden weer terug in Nederland
Het team van Stichting Signi Zoekhonden is zondagavond teruggekomen uit Japan. De vier speurhonden hebben vijftien slachtoffers van de aardbeving en tsunami getraceerd.

Naast de slachtoffers die het team heeft gevonden, hebben de speurhonden tientallen plekken aangewezen waar mogelijk lichamen liggen. Hulpverleners zoeken deze plekken later af.

De stichting laat weten dat de medewerkers en de speurhonden allemaal gezond en wel zijn teruggekeerd. Het team had onder meer een flinke hoeveelheid jodiumpillen mee om de honden en de medewerkers te beschermen tegen mogelijke stralingsrisico’s.