Hondenplanet Boulevard: Dierenbeul slaat hond in elkaar, en meer

Dierenbeul slaat hond in elkaar
De politie heeft zondagmiddag een 19-jarige man uit Tobert aangehouden voor dierenmishandeling en bedreiging. Agenten reageerden op een melding van dierenmishandeling bij een vijver aan de Bolster in Tolbert.

Meerdere getuigen hadden gezien hoe de 19-jarige zijn hond met een houten paal afranselde. Toen de dierenbeul door omstanders op zijn gedrag werd aangesproken bedreigde hij de getuigen met dezelfde paal.

Op basis van het signalement konden agenten de verdachte in de omgeving aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De hond kreeg tijdelijk een ander baasje. Meerdere getuigen hebben aangifte gedaan van bedreiging. De politie onderzoekt het incident. De hond maakt het naar omstandigheden goed.

Opnieuw hond vergiftigd in de Soesterduinen
Opnieuw is er een hond vergiftigd in de Soesterduinen. Het dier werd vrijdag beroerd nadat hij iets had gegeten en werd direct naar de dierenkliniek in Utrecht gebracht. Daar overleed de hond meldt RTV Utrecht.

Hondenbezitters waarschuwen al langer voor gif in het natuurgebied en ook de site Speurhonden.nl sloeg al alarm. Vorig jaar november viel het eerste slachtoffer na het eten van een vergiftigde rat.

Of dat nu ook het geval is, is niet bekend.

Honderden honden ontsnappen aan kookpot in China

Ongeveer 200 dierenrechtenactivisten in China zijn er in geslaagd om enkele honderden honden te redden van een gewisse dood. De dieren in kwestie, waarvan er sommige gestolen werden, waren bestemd voor restaurants in het noordoosten van het land.

De honden zaten in een vrachtwagen ten oosten van Peking, toen een automobilist de dieren opmerkte. De bestuurder waarschuwde vervolgens via zijn microblog enkele dierenrechtenactivisten. De dieren waren op weg naar verschillende restaurants in Jilin, in het noordoosten van China, zo meldt het dagblad China Daily. Volgens de krant werden 430 honden gered, de Global Times, een ander dagblad, spreekt echter van 520 dieren.

Uiteindelijk werd de vrachtwagen tegengehouden door zo’n 200 dierenrechtenactivisten. Na onderhandelingen van 15 uur en lange files, kon een organisatie de honden terugkopen voor ongeveer 12.000 euro, aldus Global Times.