Hond van het Jaar Show 11 januari 2015

Hond van het Jaar ShowDe Hond van het Jaar Show is een jaarlijks terugkerend evenement. In tegenstelling tot andere jaren, wordt de show dit jaar in de maand januari georganiseerd en wel op zondag 11 januari 2015. Zoals gebruikelijk wordt de show gehouden in de Stadszaal van de Flint te Amersfoort.

De organisatoren van dit evenement zijn de “Raad van Beheer”, “K.N.K. Cynophillia” en “Eukanuba”. De hond van het Jaar show is geen show waar je je voor kunt inschrijven.

Op deze dag worden de honden die het afgelopen jaar het beste hebben gepresenteerd getoond aan de bezoekers op een heuse catwalk. Alle honden worden gekeurd door een deskundige jury. Aan het einde van de show wordt de Best in Show gekozen, die hond wordt dus de Beste Hond van 2014.

De bezoeker krijgt zo een verscheidenheid aan rassen te zien en krijgt op die manier de gelegenheid om ook kennis te maken met de wat minder bekende rassen.

Er is ook een keuring van de Nederlandse rassen. Voorafgaand aan de BIS-keuring (Best in Show keuring) zal door een keurmeester een Beste en Reserve Beste van de Nederlandse rassen worden gekozen.

De eerste Hond van het Jaar Show werd gehouden in september 1979. Het Krasnapolsky in Amsterdam was de locatie van deze eerste Hond van het Jaar Show.

De show werd georganiseerd ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de heer Teun van Dijk, de toentertijd enige allround keurmeester van Nederland. Hij keurde op deze show alle rasgroepen en de aanwijzing van de Hond van het Jaar 1978 werd ook door hem verricht.

Voor deze show worden uitnodigingen verstuurd naar de honden die zich in het afgelopen kalenderjaar als volgt hebben gekwalificeerd.

Beste Hond van het Jaar

Voor de titel BESTE HOND VAN HET JAAR (BIS) komen in aanmerking:

Groepswinnaars, nummers 2 en 3 van hun rasgroep op een van de in Nederland gehouden CAC/CACIB hondenshows in het afgelopen jaar en ingeschreven zijn in het NHSB en in eigendom is van een Nederlands ingezetene;
De honden die in het afgelopen jaar clubwinner van zijn/haar ras zijn geworden op een kampioenschapsclubmatch van een erkende rasvereniging in Nederland;
In het jaar dat er een CAC voor Nederlandse rassen wordt georganiseerd zullen alle BOB’s zich kwalificeren.

De hond die Best in Show wordt ontvangt de titel “Hond van het Jaar” en mag deze titel op zijn of haar stamboom voeren.

Evenals voorgaande jaren is er besloten het podium van de Flint te gebruiken als ring, waarbij ook dit jaar weer een “catwalk” gebruikt zal worden, waardoor elke hond optimaal aan het publiek kan worden gepresenteerd.

Veteranen keuring

Er is voorafgaand aan de Hond van het Jaar show 2014 een keuring voor BESTE VETERAAN VAN HET JAAR.

Honden die in aanmerken komen voor Beste veteraan van het Jaar 2014 zijn de Veteranen die tijdens een CAC/CACIB hondenshow in de eindkeuring van de veteranenkeuring beste veteraan van de dag geworden zijn. Deze dagwinnaars worden uitgenodigd om deel te nemen aan de keuring voorafgaand aan de Hond van het Jaar Show 2014.

Nederlandse rassen

Om de Nederlandse rassen te promoten is besloten om alle 9 Nederlandse rassen die zich gekwalificeerd hebben voor de Hond van het Jaar Show en op die dag aanwezig zijn, uit te nodigen om (naast de rasgroepkeuring) deel te nemen aan de speciale keuring voor de verkiezing: BESTE VAN DE NEDERLANDSE RASSEN VAN HET JAAR.

Bezoekersinformatie Hond van het Jaar show 2014

Adres: Theater & Congrescentrum De Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort
Entree Stadszaal via Flintplein

Programma

Aanvang keuringen: 12.00 uur
Pauze: 14.15-14.30 uur
Borrel: 17.30 uur
(Tijden onder voorbehoud)

Entreeprijs

Volwassenen: € 7,50 (€ 5,- met kortingsbon van € 2,50)
65+ / gehandicapten / kinderen 4 – 11 jaar: € 5,-
Parkeren: in de nabijgelegen parkeergarage

In verband met de beperkte ruimte in De Flint zijn bezoekershonden niet toegestaan.

Keurmeesterlijst Hond van het Jaar Show

Rasgroep 1: Rob Douma
Rasgroep 2: Jos van Dijk
Rasgroep 3: Gerda van Stuivenberg-Bulters
Rasgroep 4: Jos Roberts
Rasgroep 5: Corrie Saes
Rasgroep 6: John Wauben
Rasgroep 7: Lydia Erhart
Rasgroep 8: Gerda Groeneweg-de Klerk
Rasgroep 9: Peter van Baaren-Grob
Rasgroep 10: Willem Buitenkamp

Beste Veteraan: Annemiek van Luyk-Grevelink

Beste Nederlands Ras: Gerda Halff-van Boven

Best in Show: Anita Gielisse