Hond van het Jaar Show 15 januari 2017

Hond van het Jaar Show

De Hond van het Jaar Show is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit niet meer weg te denken evenement wordt dit jaar gehouden op zondag 15 januari 2017. Zoals gebruikelijk wordt de show gehouden in de Stadszaal van de Flint te Amersfoort.

De organisatoren van dit evenement zijn de “Raad van Beheer” en “Eukanuba”. De hond van het Jaar show is geen show waar je je voor kunt inschrijven, maar in 2016 gekwalificeerde honden worden uitgenodigd voor deze show.

Op deze dag worden de honden die het afgelopen jaar op de diverse hondenshows het beste hebben gepresenteerd en zich voor deze show hebben gekwalificeerd getoond aan de bezoekers op een heuse catwalk. Alle honden worden gekeurd door een deskundige jury. Aan het einde van de show wordt de Best in Show gekozen door keurmeester Gerard Jipping. Deze hond wordt dus de Beste Hond in Nederlands Bezit van 2016.

Dit jaar zullen er ca. 265 honden meedingen naar de titel “Beste Hond in Nederlands bezit van 2016”

De bezoeker krijgt zo een verscheidenheid aan rassen te zien en krijgt op die manier de gelegenheid om ook kennis te maken met de wat minder bekende rassen.

Er is ook een keuring van de Nederlandse rassen. Voorafgaand aan de BIS-keuring (Best in Show keuring) zal door de keurmeester Wout Arxhoek een Beste en Reserve Beste van de Nederlandse Rassen worden gekozen.

Verder wordt er naast de beste van iedere Rasgroep ook de beste Veteraan gekozen. Deze keuring wordt verricht door keurmeester Loes Mouchart-Kleingeld.

De eerste Hond van het Jaar Show werd gehouden in september 1979. Het Krasnapolsky in Amsterdam was de locatie van deze eerste Hond van het Jaar Show.

De show werd georganiseerd ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de heer Teun van Dijk, de toentertijd enige allround keurmeester van Nederland. Hij keurde op deze show alle rasgroepen en de aanwijzing van de Hond van het Jaar 1978 werd ook door hem verricht.

Voor deze show worden uitnodigingen verstuurd naar de honden die zich in het afgelopen kalenderjaar als volgt hebben gekwalificeerd.

Kwalificatie Beste Hond van het Jaar

Voor de titel BESTE HOND VAN HET JAAR (BIS) komen in aanmerking:

  • Je hond heeft zich in het afgelopen jaar op een in Nederland gehouden CAC- of CAC/CACIB-tentoonstelling voor alle rassen of een bepaalde rasgroep als eerste, tweede of derde in zijn rasgroep geplaatst.
  • Je hond is in het afgelopen jaar Clubwinnaar geworden op de Kampioenschapsclubmatch van zijn ras.
  • In het jaar dat er een CAC voor de Nederlandse rassen wordt georganiseerd, kwalificeren alle BOB’s (Best of Breeds, beste van het ras) zich voor de Hond van het Jaar Show.
  • Je hond moet in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) zijn ingeschreven en de eigenaar van de hond moet een Nederlands ingezetene zijn.

Evenals voorgaande jaren is er besloten het podium van de Flint te gebruiken als ring, waarbij ook dit jaar weer een “catwalk”, mooie belichting en sfeervolle muziek gebruikt zal worden, waardoor elke hond optimaal aan het publiek kan worden gepresenteerd.

Kwalificatie Beste Veteraan van het Jaar

Er is voorafgaand aan de Hond van het Jaar show 2016 een keuring voor BESTE VETERAAN VAN HET JAAR.

Honden die in aanmerken komen voor Beste veteraan van het Jaar 2016 zijn de Veteranen die tijdens een CAC/CACIB hondenshow in de eindkeuring van de veteranenkeuring beste veteraan van de dag geworden zijn.

Je hond moet in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) zijn ingeschreven en de eigenaar van de hond moet een Nederlands ingezetene zijn.

Kwalificatie Beste hond van de Nederlandse rassen van het jaar

Behoort je hond tot één van de Nederlandse rassen, heeft hij zich gekwalificeerd en heb je hem ingeschreven voor de verkiezing ‘Beste Hond van het Jaar’ of ‘Beste Veteraan van het Jaar’, dan is hij automatisch gekwalificeerd en ingeschreven voor ‘Beste Hond van de Nederlandse Rassen’.

Je hond moet in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) zijn ingeschreven en de eigenaar van de hond moet een Nederlands ingezetene zijn.

Bezoekersinformatie Hond van het Jaar show 2016

Adres: Theater & Congrescentrum
De Flint Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort
Entree Stadszaal via Flintplein

Aanvang
Aanvang keuringen: 14.00 uur (zaal open 13.00 uur)

Entreeprijs:
Volwassenen: € 10,00 (€ 7,50 met kortingsbon van € 2,50)
65+ / gehandicapten / kinderen 4 – 11 jaar: € 7,50
Parkeren: in de nabijgelegen parkeergarage

In verband met de beperkte ruimte in De Flint zijn bezoekershonden niet toegestaan.

Keurmeesterlijst Hond van het Jaar Show

RASGROEP 1: Godelieve de Wit-Bazalmans
RASGROEP 2: John Wauben
RASGROEP 3: Lydia Erhart
RASGROEP 4: Rachel Dijkhorst
RASGROEP 5: Joop Hiddes
RASGROEP 6: Gerda Halff-van Boven
RASGROEP 7: Wim Wellens
RASGROEP 8: Dinanda Mensink
RASGROEP 9: Erwn Manders
RASGROEP 10: André van der Broek
Veteranen : Loes Mouchart-Kleingeld
Ned.rassen : Dhr. Wout Arxhoek

Best in Show: Gerard Jipping