Hond en veiligheid in het donker

LED hondenveiligheidshalsbandIn de donkere wintermaanden is het belangrijk dat baas en hond goed zichtbaar zijn, zeker in het verkeer.

Voor de hond heb je tegenwoordig diverse veiligheidsattributen om hem op afstand goed zichtbaar te maken in schemering en donker.

Hondenveiligheidshalsbanden

Om je hond goed zichtbaar te maken in het donker kun je voor diverse opties kiezen, zo kun je kiezen voor reflecterende halsbanden of halsbanden met LED-verlichting.

De meeste reflecterende halsbanden hebben als nadeel dat zij pas zichtbaar zijn als er een lamp op schijnt. Of je moet voor een Flash en Reflect halsband kiezen, dit is een reflecterende halsband werkend op een batterij. Deze halsband kun je op flikkeren of constant licht zetten. Als het licht uitgezet is of de batterij op is, werkt de band als een reflecterende halsband.

Bij halsbanden met LED-verlichting is onze viervoeter constant zichtbaar. Deze halsband werkt op batterijen en de verlichting is vaak in twee standen te zetten: continu aan of knipperlicht.

De LED-ring is een lichtring met permanent licht. De ring heeft 5 geïntegreerde Superflux LEDS en is in verschillende kleuren te koop. Deze banden zijn waterdicht en de hond is goed zichtbaar in het donker. Heb je meerdere honden is het ook erg handig om ze verschillende kleuren om te doen, zodat je ze in het donker ook goed uit elkaar kunt houden.

Honden veiligheidstuigen en –vesten

Ook de hondentuigen en vesten zijn er met alleen een reflecterende werking en met ingebouwd licht (bij veiligheidsvesten).

Ook hiervoor geldt dat de reflecterende veiligheidsvesten alleen hun werking doen als er licht op schijnt. Dus een auto ziet de hond in de verte lopen, als je de hond zelf los zou laten dien je een zaklamp mee te nemen om hem te zien in het donker.

Hondenveiligheidsvesten hebben reflecterende gedeelten op het vest, waardoor de hond in het donker zichtbaar wordt. Er zijn ook hondenveiligheidsvesten die naast deze reflecterende gedeelten ingebouwde lampjes hebben, welke je op knipperlicht en constant licht kunt instellen.

Losse veiligheidslichtjes

Je kunt natuurlijk ook kiezen om aan je bestaande halsband of tuig een los lichtje te hangen. Deze veiligheidslichtjes kunnen meestal ook ingesteld worden als knipperlicht of constant branden lichtje.

Reflecterende lijnen

Wilt je nog meer veiligheid bij het lopen in het donker met je hond, dan kun je ook nog een reflecterende hondenlijn gebruiken. Deze hondenlijnen zijn er in alleen reflecterend of reflecterend met instelbare lichtfunctie (knipperend of constant).