Gemeentewerken Rotterdam steunt Stichting Hulphond

hulphondOpbrengst 1000 oude mobiele telefoons maakt aanschaf 3 pups mogelijk.

In de afgelopen weken zijn door Gemeentewerken Rotterdam meer dan 1000 oude of kapotte mobiele telefoons ingezameld. De telefoons worden milieuvriendelijk gerecycled en leveren uiteindelijk nog geld op. De opbrengst wordt geschonken aan Stichting Hulphond.

Bert Flaes van de afdeling ICT: “Dat was nog een heel karwei, je realiseert je niet dat meer dan 1000 telefoons een flink aantal dozen vol is! Ik ben een fervent hondenliefhebber en draag Stichting Hulphond een warm hart toe. Het is erg bijzonder wat Hulphonden betekenen voor onze gehandicapte medemensen”. Gemeentewerken Rotterdam vindt het belangrijk dat de telefoons zorgvuldig vernietigd worden en dat er geen informatie op straat komt te liggen.

Rudolph Strickwold, directeur marketing en commercie van Stichting Hulphond nam de oude mobieltjes in ontvangst. “Ons goede doel is heel tastbaar. Dit betekent dat wij 3 pups gaan aanschaffen die de komende jaren mensen helpen weer zelfstandig te kunnen leven.” Stichting Hulphond voert campagne om vanuit de inzameling van oude mobiele telefoons en cartridges geld op te halen uit de markt. Via de website www.hulphond.nl roept de stichting mensen en organisaties op hun oude mobiele telefoons en cartridges in te zamelen voor Stichting Hulphond. “Wij verwachten eind 2010 de volledige opleiding van een Hulphond te kunnen financieren vanuit de opbrengst van oude mobiele
telefoons”, zegt Strickwold.

Volgens Jan-Govert van Gilst, projectleider bij Gemeentewerken en bezig met een aantal duurzame projecten, snijdt het mes aan twee kanten: “Wij willen zorg dragen voor een zorgvuldige verwerking van oude mobiele telefoons en de Stichting Hulphond ontvangt voor ieder gerecycled mobieltje geld. Bovendien raken grondstoffen op en leveren we zo een bijdrage aan een duurzamer maatschappij.”

Stichting Hulphond
Stichting Hulphond leidt hulphonden op tot Hulphond. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om een hulpbehoevende zelfstandiger te maken. “Een Hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die anders gesloten blijven. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.

Bron: Stichting Hulphond