Dog Survival Zuid-Holland 3 september 2011

Dog SurvivalIn Nederland kun je op 3 september 2011 in de gemeente Korendijk (Zuid-Holland) meedoen met een Dog Survival. Het parcours gaat voornamelijk over onverharde paden, maar ook door het water.

Wat kun je verwachten bij een Dog Survival?

Een Dog Survival is een sportieve wedstrijd voor baas en hond. Je moet samen met de hond (meestal) 5 kilometer met 15 hindernissen doorlopen.

De hindernissen bestaan uit klauteren over gestapelde strobalen, steppen, het water in, kruien met een kruiwagen en al kruipend onder diverse netten door of een doolhof in. De route mag zowel rennend als lopend worden afgelegd. De hond moet wel aangelijnd blijven.

Met een Canicross uitrusting heb je een voordeel omdat je dan je handen vrij kunt houden.

Kan iedereen meedoen?

Iedereen die het leuk lijkt om zo’n uitdagend parcours af te leggen met zijn hond kan meedoen. Bij de volwassenen en jeugd zijn twee klassen. Bij de volwassenen dames en heren en bij de jeugd jongens en meisjes. Voor kinderen tot en met negen jaar is er een mini-survival aan het einde. Kinderen tot en met dertien jaar mogen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Voor de honden zijn geen speciale eisen behalve dat ze in goede gezondheid moeten verkeren en minimaal één jaar oud zijn.

Wil je meedoen samen met je hond?

Als je zin hebt om 3 september mee te doen kun je je inschrijven via www.dogsurvival.nl. Het is tot en met 26 augustus mogelijk om je in te schrijven.

Als voorbereiding kun je al een aantal dingen oefenen. Werk aan het evenwicht van je hond door hem bijvoorbeeld te laten lopen over een liggende boomstam of een laag muurtje, zoek een onverharde weg in de buurt om te joggen met de hond en laat je hond wennen aan een tuigje als je dat gaat gebruiken bij de Dog Survival.