Dag van de hond op 21 mei 2017

Dag van de HondOp initiatief van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied wordt dit jaar voor de zevende keer de ‘Dag van de Hond’ gehouden.

Zondag 21 mei aanstaande zetten verschillende kynologenclubs en rasverenigingen zich op meer dan 30 plaatsen in Nederland in om deze ‘Dag van de Hond’ te organiseren.

Kind & Hond

De Dag van de Hond krijgt ieder jaar een specifiek thema, waar die dag extra aandacht aan wordt geschonken. Dit jaar is het Thema ‘Kind & Hond”.

Een hond is voor kinderen vaak een speciale huisgenoot en bevordert de sociale ontwikkeling van het kind. Verder moedigt een hond aan tot activiteiten in de buitenlucht.

Op deze dag wordt er ook aandacht geschonken aan hoe je op een leuke, gezonde en leerzame manier actief bezig kunt zijn met je hond.

Iedere locatie heeft een eigen programma met demonstraties van hondensporten, activiteiten en informatie op allerlei gebied van honden. Vaak zijn er ook activiteiten waaraan je zelf mee kunt doen.

Het is dus een heel leuk kijk- en doe-evenement voor jong en oud, met of zonder hond, waar je ook van allerlei informatie kunt vergaren over beweging met je hond en hoe je je hond een extra uitdaging kunt geven.

Voor de kinderen is er vaak ook de mogelijkheid om geschminkt te worden, tevens zijn er op alle locaties een kennisquiz voor kinderen en zijn er kleurplaten aanwezig die kinderen kunnen inkleuren en in kunnen leveren of voor een bepaalde datum op kunnen sturen om mee te dingen naar leuke prijsjes.

Voor de bezoekers is er een speciale ‘Dag van de Hond goodie bag’, waarin o.a. informatie zit wat je moet weten over hondenbezit en verzorging van een hond.

Folder ‘Kind & Hond… kunnen de beste maatjes worden’

Op initiatief van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied zijn er op iedere locatie ook speciale informatiefolders aanwezig ‘Kind & Hond… kunnen de beste maatjes worden’. Het eerste deel van deze folder is geschreven voor kinderen. Hierin staat brede informatie over honden. Het gedeelte voor kinderen sluit af met een link op de site van de Raad van Beheer waar de kinderen de ‘Kind & Hond Kwis’ kunnen doen en daarmee een eigen persoonlijke oorkonde kunnen winnen en de ‘Tien Gouden Regels voor Kind & Hond’.

De folder vervolgt met “Kind & Hond… hoe kan ik daar bij helpen? Dit gedeelte is speciaal voor ouders.

Daarin zijn de ‘Tien Gouden Regels voor Ouders-buiten’ en de ‘Tien Gouden Regels voor Ouders-thuis’ te lezen.

Deze folder is ook te downloaden op de site van de Raad van Beheer.

Programma en locaties

Daar de locaties verschillende programma’s hebben kun je voor meer informatie hierover kijken op dagvandehond.nl. Op deze site staat een overzichtskaart van alle locaties in Nederland met het activiteitenprogramma.