Weet waar je een puppy koopt

De in beslag genomen puppiesEr wordt veel gewaarschuwd dat je altijd moet opletten waar je een puppy koopt. Veel mensen doen dit, maar er zijn helaas nog teveel mensen die er op de harde manier achter moeten komen. In het artikel “Hoe kiest u een goede fokker?” staan enkele vragen die je kunt stellen aan de fokker. Met deze vragen kun je erachter komen waarom en waarvoor de fokker bezig is met het fokken van het hondenras die je hebt gekozen.

In onderstaand nieuwsbericht kun je lezen dat in Nederland nog altijd malafide hondenhandelaren bezig zijn met het verkopen van zieke puppies. Deze ‘fokkers’ zien de puppies als product en doen het alleen maar voor het geld wat ermee te verdienen is.

“Controleurs van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) hebben 84 honden van verschillende rassen in bewaring genomen bij een vervoerder uit Slowakije en een hondenfokker in Noord-Brabant. De puppy’s werden vervoerd met gekopieerde entingstickers in de dierenpaspoorten en vervalste gezondheidscertificaten. Ook was de route van doorvoerlanden niet juist opgenomen. De nVWA is een onderzoek gestart in het kader van overtreding van de Gezondheids- en Welzijnswet voor dieren (Gwwd).

Na onderzoek blijkt dat er dieren leiden aan Parvo (parvovirus diarree). Dit is een zeer besmettelijke virusziekte die verspreid wordt door direct of indirect contact met de ontlasting van besmette honden. Inmiddels is 1 pup overleden.” [Bron en Foto: nVWA]