Gaat de hond mee op vakantie?

Zwemmende hondJe hond meenemen op vakantie is natuurlijk leuk. Je hebt alle tijd en aandacht voor elkaar en je kunt leuke wandelingen maken op plekken waar jullie allebei nog nooit geweest zijn of zwemmen bij het strand.

Er bestaat echter een kans dat je een hele andere invulling voor ogen hebt. Je wilt museums bezoeken, shoppen en nog allerlei andere dingen doen waar een hond niet handig bij is. Bedenk daarom van te voren of de hond mee gaat op vakantie of dat je hond thuis blijft.

Laat je informeren

Laat je goed informeren als de hond meegaat op vakantie. In bepaalde landen kunnen parasieten of andere ziektes voorkomen waar je hond ernstig ziek van kan worden. Informeer daarom al bij het maken van de vakantieplannen bij de dierenarts welke risico’s er zijn voor je hond. Soms heeft de hond een extra enting nodig en de andere keer niks. Is er een groot risico dat er niets tegen te doen is kun je misschien de hond het beste thuis laten.

De hond gaat mee op vakantie

Als de hond mee gaat op vakantie, bereidt je dan goed voor. Lees mijn hond gaat mee op vakantie deel 1 of deel 2 voor de wettelijke regels om problemen aan de grens of in het buitenland te voorkomen.