Sophia Snuffelcollege: Hond in de klas

Met ruim 1,9 miljoen honden is de trouwe viervoeter niet meer weg te denken uit Nederland. Toch is een goede, veilige omgang met honden helaas nog altijd niet vanzelfsprekend.

Uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat er elk jaar ongeveer 150.000 mensen gebeten worden door een hond. Een derde van de slachtoffers moeten ook daadwerkelijk naar de huisarts of spoedeisende hulp. Het merendeel van deze slachtoffers zijn kinderen.

De hond die gebeten heeft wordt vaak als onbetrouwbaar bestempeld en soms zelfs afgemaakt en het kind kan naast verminken ook een levenslang trauma eraan overhouden.

Het Sophia Snuffelcollege probeert het aantal hondenbeten op kinderen te verminderen met het project: Met een hond in de klas.

Sophia Snuffelcollege

Het Sophia Snuffelcollege leert kinderen hoe ze veilig met honden omgaan. Ongeveer 100 vrijwilligers uit heel Nederland bezoeken daarvoor met speciaal geteste honden de laagste groepen van de basisschool.

Het snuffelcollege duurt drie lessen en in deze lessen leren de kinderen de lichaamstaal van honden begrijpen. Op deze manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Sophia Snuffelcollege bezoek dan de website: Koningin Sophia-Vereeniging