Site tegen broodfokkers en malafide hondenhandel

Onlangs is de site puppyforsale.nl gestart om meer informatie over broodfokkers en malafide hondenhandel te verlenen. De oprichters zijn Merel Schoneveld en haar broer Stuart Schoneveld, zij doen dit geheel vrijwillig.

Merel kwam tijdens haar zoektocht naar een vriendje voor haar boxer Bailey tot de ontdekking dat er tientallen advertenties waren. De adverteerders hadden ook meer advertenties met andere rassen, sommige wel 50! Merel kwam tot de conclusie dat deze kennels helemaal niet hun eigen puppies fokken maar gewoon een tussenstation zijn die de puppies verkopen. Waar komen deze puppies dan vandaan?  Hoe zijn ze opgegroeid, gesocialiseerd en hoe is de moederhond? Dit zijn vragen die we toch allemaal graag willen weten.

Uit onderzoek van het International Fund for Animal Welfare (IFAW) is gebleken dat er in Nederland een paar duizend puppies worden gefokt en geregistreerd, terwijl er per jaar zo’n 180.000 duizend puppies worden aangeschaft door Nederlanders.

Wilt u meer weten over de gruwelijke feiten, mee praten op het forum om jouw ervaringen te vertellen? Ga dan snel naar puppyforsale.nl.