Dogfrisbee

NEDERLANDSE GESCHIEDENIS…
De sport DogFrisbee® is in 1998 in Nederland geïntroduceerd door Frans en Renate van Roij welke tevens de eerste organisatie en club oprichtten, respectlieflijk de D.O.G.® (Dutch Official Games®) en de FrisbeeManiacs®. Ondertussen is deze manier van bezig zijn met de hond ook een topsport geworden in Nederland, dankzij diezelfde D.O.G.®
Inmiddels worden maandelijks ergens in het land DogFrisbee® wedstrijden gehouden alwaar vele toppers hun kunsten laten zien, een bezoekje waard!

VOOR IEDEREEN….
Het is een geweldige manier om de conditie van je hond optimaal te houden, waarbij niet voorbij gegaan moet worden aan die van jezelf! Het is ontspannend en geeft enorme voldoening als je ziet dat je hond net zo veel plezier heeft als jijzelf! Tevens kunt u overal trainen, u neemt een paar frisbees onder de arm mee naar het park en kunt oefenen.

DE VEILIGHEID…
Voordat u nu meteen gaat gooien met de frisbee® voor je hond, zijn er enkele zaken waarmee je rekening dient te houden, uw hond is standaard nog geen atleet en zijn spieren zijn daarom nog niet voldoende ontwikkeld om op een veilige manier te springen. Wij adviseren daarom eerst eens een training te bezoeken ergens in het land bij een club. In dat geval kunt u er zeker van zijn dat u een juiste begeleiding krijgt. Wat u te zien krijgt op wedstrijden of demonstraties is ronduit gevaarlijk voor uw hond als u dat meteen op eigen houtje thuis zou gaan doen.

DE FRISBEES®…..
U bent van plan frisbees® aan te schaffen of heeft dat al gedaan. De voor de sport toegestane en geschikte frisbees® zijn veilig voor uw hond als deze op een veilige manier worden gegooid. Het materiaal is getest en wordt wereldwijd gebruikt binnen de DogFrisbee® sport. De frisbees® zijn vaatwasser bestendig en eventuele bijtgaatjes kunnen gemakkelijk met een schuurpapiertje worden bijgewerkt. Zo heeft u heel lang plezier van uw aankoop.
Wanneer u de frisbee® uitsluitend gebruikt binnen samenspel met uw hond en de hond er niet alleen mee laat spelen, kunt u er zeker van zijn dat ook het spel tussen u en de hond een fantastisch exclusieve bezigheid blijft en dat uw frisbees® lang meegaan.
De frisbees® blijven veilig onder alle weersomstandigheden, in tegenstelling tot de meeste harde schijven die u in de winkel kunt kopen.

HET WERPEN….
Het succes van uw samenspel met de hond, hangt volledig af van de gooitechniek die u aanwendt. Slecht gegooide worpen kunnen resulteren in hoge, ongecontroleerde sprongen van uw hond waarbij deze zich kan blesseren.
Wilt u er zeker van zijn dat u op een veilige manier werpt, wendt u zich dan tot een van de Nederlandse clubs alwaar u ook alle werptechnieken aan kunt leren.

PLEZIER VOOR ALLE RASSEN….
Zelfs de meest geschikte rassen voor deze sport, worden niet als frisbeehond geboren. Het vergt veel tijd, energie en geduld om een topper van je hond te maken. Daarom is deze sport wel geschikt voor nagenoeg alle hondenrassen, maar niet voor alle hondeneigenaren!
Bijna elk hondenras kan meedoen aan deze ontspannende sport, samen met jou, zijn maatje! De traintechnieken worden aangepast aan de hond, zodat ze allemaal pret hebben. De een kan niet makkelijk springen en de ander heeft geen groot uithoudingsvermogen. Niet ieder ras zal geschikt blijken te zijn om op wedstrijdniveau te presteren, maar dat is dan ook niet het hoofddoel van het spel.

MEER WETEN?….
Meer informatie over DogFrisbee® is te vinden op deze website: www.dogfrisbee.nl

De informatie op deze pagina is overgenomen van: www.dogfrisbee.nl
Auteur: Renate van Roij – ©2010