Hondenshow Luik (Liège) 23 en 24 juli 2011

Golden Dog TrophyOp 23 en 24 juli organiseert de “Syndicat d’Elevage Canin de Liège” haar 57e internationale hondenshow. Naast de tentoonstelling (Golden Dog Trophy) is er ook een Golden Groomer, een trimwedstrijd, een Golden Lead wedstrijd, een presentatie wedstrijd, een grote tentoonstelling van schilderijen met als thema “De Hond in de Kunst” en er zijn een aantal demonstraties te bewonderen.

Bezoekersinformatie Hondenshow Luik (Liège)

Hondenshow Luik (Liège) zal plaatsvinden op 23 en 24 juli in de Halles des Foires de Coronmeuse.
Adres: Halles des Foires de Coronmeuse
Avenue Maurice-Denis 4B
BE-4000 Luik

Openingstijden

Beide dagen is de hondenshow geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen

Volwassenen: €6,-
Kinderen: €1,-

Golden Dog Trophy

In 2010 hebben maar liefst meer dan 1700 concurrenten uit 15 verschillende landen en 200 verschillende vertegenwoordigende hondenrassen, aan de Golden Dog Trophy deelgenomen. Voor de 57e editie van deze grote manifestatie, die meetelt voor het bekomen van de officiële titel van Belgisch en Internationaal schoonheidskampioen, heeft de Syndicat d’Elevage Canin de Liège 24 keurmeester met 16 verschillende nationaliteiten uitgenodigd om de honden in Luik te komen keuren. Dit jaar worden er zo’n 2000 honden verwacht.

Golden Lead

Tijdens de individuele keuringen wordt de 10e Golden Lead, een show handling (show presentatie) voor jongeren en volwassenen, aan het publiek voorgesteld. Met deze wedstrijd kijkt de keurmeester niet naar de kwaliteiten van de hond, maar van de handler die de hond voorbrengt.

Golden Groomer

De Golden Groomer wedstrijd is er voor het 8e jaar. Dit is een internationale trimwedstrijd. De jury die de deelnemers beoordelen is samengesteld uit experts waarvan de bekwaamheid in deze discipline over de hele wereld erkend wordt.

De Hond in de Kunst

De hond in de Kunst is een grote tentoonstelling die aan het publiek wordt voorgesteld. Deze tentoonstelling heeft als doel het talent van bekende en minder bekende kunstenaars die honden in hun werk hebben verwerkt, in het daglicht te zetten. Dit is een “must” om te zien voor mensen die van honden en kunst houden.

Demonstraties

Tussen 10.00 en 14.00 uur zijn zowel op zaterdag als op zondag verschillende demonstraties te bewonderen. De demonstraties die te bewonderen zijn gehoorzaamheid, werken met honden, en dansen met honden (doggydance), tevens zijn er ook verschillende animaties voor kinderen.

Heb je helemaal de smaak te pakken en wil je aan nog een CAC/CACIB show deelnemen? Bekijk dan de Belgische hondenshow agenda voor alle hondenshows die dit jaar nog plaatsvinden.