Hondenplanet Boulevard: hond valt scoutgroepje aan, en meer

hond dobermannDobermann valt scoutgroepje aan
Zaterdagmiddag heeft een dobermann in Naarden acht kinderen van een scoutinggroep gebeten. De dobermann liep los en viel de kinderen aan. De kinderen zijn samen met hun ouders ter controle naar het ziekenhuis gegaan.

Waarom de dobermann de kinderen aanviel is onduidelijk. De hond is door de hondenbrigade van de politie Gooi en Vechtstreek in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie bepaalt wat er met de hond gaat gebeuren.

Het incident vond rond 16.25 uur plaats op de fazantweg.

Steeds meer huisdieren verzekerd
Het aantal afgesloten huisdierverzekeringen in 2010 is met maar liefst 38% gestegen. Dit meldt Proteq dier & zorg die de cijfers van 2009 met die van 2010 heeft vergeleken.

Huisdierverzekeringen voor honden en katten worden de laatste jaren aanzienlijk vaker afgesloten. De schatting is dat er nu ongeveer 170.000 honden en katten een ziektekostenverzekering hebben, waarvan er 109.000 bij Proteq dier & zorg verzekerd zijn.
De sterke groei lijkt mede door de economische ontwikkelingen te komen. Huisdierenbezitters zijn zich bewuster geworden van de financi├źle kant van ziekte bij huisdieren. Medische kosten komen altijd onverwacht en daarom willen mensen graag zekerheid.

Inbreker verrast door honden
Een 36-jarige Bulgaar die in Arnhem aan het inbreken was, heeft vrijdagmiddag de honden van de bewoner op zich af gekregen. Dat maakte de politie zondag bekend.
De bewoner die net de honden had uitgelaten, ontdekte bij thuiskomst dat de voordeur was opengebroken. Hij stuurde zijn honden naar binnen en kwam er zelf achteraan. Binnen stuitte hij op de Bulgaar die hij vastgreep en even later aan de politie overdroeg.
De inbreker bleek een busje pepperspray bij zich te hebben. Dat is in beslag genomen. De man zit vast voor nader onderzoek. (bron: www.omroepgelderland.nl)

TV commercial KNGF Geleidehonden 2011: Tuigje