Hondenplanet Boulevard: Dierenasiel verzorgt 31 chihuahua’s, en meer

Als echte hondenliefhebber blijf je natuurlijk graag op de hoogte van het laatste hondennieuws. Lees daarom wekelijks de Hondenplanet Boulevard voor het belangrijkste en de meest opmerkelijkste nieuwsberichten van de afgelopen week.

Chihuahua puppiesDierenasiel verzorgt 31 chihuahau´s
In het dierenasiel van Genk (België) draaien ze momenteel overuren om 31 in beslag genomen jonge chihuahua puppies te verzorgen. De diereninspectie nam de hondjes in beslag tijdens een onderzoek naar fraude. De puppies werden ingevoerd vanuit Hongarije.

Sinds veel beroemdheden, waaronder Paris Hilton, zich maar al te graag lieten fotograferen met hun chihuahau’s, is het hondenras erg populair geworden. Door de populariteit doen malafide hondenhandelaars er alles aan om chihuahua puppies in bezit te krijgen om vervolgens weer door te verkopen.

De diereninspectie nam geen enkel risico en bracht alle dieren over naar het dierenasiel in Genk.
Omdat het om hele jonge honden gaat is er erg veel zorg nodig. Vele zijn eigenlijk te zwak om zonder hun moeder op te groeien. Extra verzorging is daarom noodzakelijk om te zorgen dat de puppies het overleven.

De dieren verblijven momenteel in quarantaine. Het is nog onbekend wat er met de puppies gaat gebeuren. Mogelijk moeten ze terug naar waar ze vandaan komen. Het dierenasiel in Genk hoopt in ieder geval voor een diervriendelijke oplossing zodat de puppies in een warme en liefdevolle familie terecht komen.

Politie schiet vasthoudende hond dood
De politie heeft afgelopen dinsdag in Zutphen een hond doodgeschoten omdat hij zijn baasje had aangevallen en niet meer los wilde laten. Volgens de politie ging het om een Amerikaanse Stafford.

De hond had zijn 37 jarige baasje in een bedrijfspand aan de Laarstraat aangevallen. De politie kreeg een melding dat de eigenaar van een Amerikaanse Stafford door zijn eigen hond werd aangevallen. Toen de politie bij het bedrijfspand aan kwam, hield de hond nog altijd zijn baasje vast.

De politie had van alles geprobeerd om de hond los van zijn baas te krijgen, zelfs een stroomstootwapen, maar niks kon de hond op andere gedachten brengen. Uiteindelijk werd besloten om de hond met een gericht schot uit te schakelen.

De man zijn arm is op vier plaatsen gebroken en zijn armen en benen zitten vol bijtwonden.

Dierenartsen worden opgeroepen om dierenmishandeling te melden
Iedere dag worden er 548 mensen thuis mishandeld. Vaak gebruiken de plegers(mishandelaars) ook geweld tegen dieren. Daarom worden dierenartsen nu opgeroepen om dierenmishandeling te melden.

Het ministerie van Landbouw en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) hebben deze zogenaamde meldcode in het leven geroepen. In huishoudens waar dieren worden mishandeld blijkt vaak ook sprake te zijn van huiselijk geweld. Als dierenartsen vermoeden dat er ook sprake is van huiselijk geweld kunnen ze aankloppen bij een van de 35 steunpunten voor huiselijk geweld. De dierenartsen hoeven dan niet naar de politie te stappen.

Psychologe Marie-José Enders wijst op Amerikaans onderzoek. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de helft van de daders van schietpartijen op Amerikaanse scholen als kind dieren heeft mishandeld. Ook meldt de helft van de vrouwen in blijf-van-mijn-lijfhuizen dat de partner hun huisdier mishandelt. Daarom zou dierenmishandeling een belangrijk signaal kunnen zijn om ook huiselijk geweld op te sporen.