Honden Triatlon Almere 28 augustus

Joggen met hondenOp zondag 28 augustus 2011 organiseert KC Pampus in samenwerking met de Hondenbescherming en de Reddingsbrigade Almere, de 20ste editie van de Honden Triatlon.

In tegenstelling tot de triatlon voor mensen is deze triatlon geen wedstrijd, maar een gezellige prestatieloop. Alle wedstrijdelementen zijn geliquideerd zodat de triatlon door (bijna) iedereen kan worden afgelegd, mits de hond en baas in goede gezondheid verkeren.

Voor de bezoekers zijn er vanaf 12.00 uur op het binnenterrein diverse demonstraties en workshops te bewonderen van de disciplines die bij een kynologenclub gegeven worden. Ook kunnen een aantal demonstraties uitgeprobeerd worden door de bezoekers met hun hond. De triatlon is dus niet alleen voor de deelnemers maar ook voor de bezoekers ontzettend leuk.

De Honden Trialton

Om 10.00 uur precies zal het startschot klinken van dit grootse evenement. De deelnemers begeven zich in kleine groepjes te water om, samen met hun hond, 120 meter te zwemmen. Dit onder het streng toeziend oog van de Almeerse Reddingsbrigade.

Na het zwemmen volgt een dierenartscontrole.

Na deze controle kan worden begonnen met een 12 km lange fietstocht door het Weteringgebied. Halverwege de fietstocht zal ook weer een dierenartscontrole plaatsvinden en een verplicht pauzemoment voor baas en hond.

Tot slot wordt de triatlon afgesloten met een hardloopparcours van 1,2 km lang op en rondom de terreinen van KC Pampus.

Locatie, kosten en inschrijven

Locatie
KC Pampus
Weteringweg 2
(Hoek A6, Hoge Vaart)
1358 AK Almere

Kosten
Kosten deelname Single: € 15,00
Kosten deelname Estafette: € 25,00

Meer informatie en inschrijven
Voor meer informatie of om je in te schrijven, ga naar de website van de Honden Triatlon.