Honden met platte snuit geweigerd in vliegtuig

VliegtuigUit cijfers van het Amerikaanse ministerie van transport blijkt dat honden met een platte snuit ademhalingsmoeilijkheden ondervinden tijdens het vliegen. Deze honden kunnen hierdoor oververhit raken in het vliegtuig.

Statistieken tussen 2005 en 2009 laten weten dat maar liefst 50% van de gestorven honden tijdens een vlucht een platte snuit hadden. 25% van de gestorven honden waren bulldogs.

Maatregelen luchtmaatschappijen

Steeds meer luchtmaatschappijen weigeren honden met een platte neus in het vliegtuig te laten. Recentelijk voerde Cathay Pacific deze maatregel ook in. American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Continental Airlines en Singapore Airlines weigeren deze honden al langere periode.

Er zijn nu nog altijd maatschappijen die het vervoer van deze honden wel toelaten, maar voor hoelang nog en moeten baasjes van honden dit risico nog wel nemen?

Probeer onnodige vliegtripjes met de hond te vermijden voor de gezondheid van je hond. Als je gaat verhuizen naar een ander continent is het natuurlijk een ander verhaal dan dat je de hond meeneemt in het vliegtuig om op vakantie te gaan.

Onthoudt dus goed vliegen met de hond brengt risico’s met zich mee. Dit geldt niet alleen voor honden met platte snuiten, maar voor elke hond.