Honden evenementen en hondenshows

FlyballIn de hondenwereld zijn er diverse evenementen en shows voor baas en hond. Het is erg leuk om samen met de hond aan zo’n evenement of show mee te doen.

Als je niet kunt meedoen kan het ook leuk zijn om het te bezoeken en te kijken naar wat er allemaal gebeurd.

Honden evenementen

Hieronder vallen alle vormen van evenementen voor baas en hond zoals canicross wedstrijden, sledehondenwedstrijden, hondenwandelingen, spelletjes dagen en alles wat je nog meer kunt bedenken.

Wil je op de hoogte blijven van honden evenementen die georganiseerd worden? Hou dan de categorie “Honden evenementen” in de gaten.

Hondenshows

Onder hondenshows (ook wel hondententoonstellingen genoemd) vallen alle clubmatches, kampioenschapsclubmatches en CAC/CACIB hondenshows.

Dit zijn evenementen voor rashonden met een stamboom. (bij clubmatches kunnen soms nog weleens rasloze honden meedoen). Tijdens de show wordt de hond beoordeeld op zijn of haar uiterlijk in vergelijking met de rasstandaard. Er wordt ook beoordeeld of de hond zich netjes gedraagt in de showring en of hij geen gebreken of ziekten vertoont die hem tot last kunnen zijn.

Wil je meer informatie over hondenshows en een volledig agenda voor CAC/CACIB hondenshows in Nederland en België? Dan kun je in de categorie “Hondenshows” terecht.