Hond van het Jaar Show 26 februari 2012

Hond van het Jaar ShowDe Hond van het Jaar Show is een jaarlijks terugkerend evenement dat eind februari gehouden wordt in de Stadszaal van de Flint te Amersfoort.

De organisatoren van dit evenement zijn de “Raad van Beheer”, “K.N.K. Cynophillia” en “Eukanuba”. De hond van het Jaar show is uitsluitend voor groepwinnaars, nummers 2 en 3 van de groep van alle in Nederland gehouden CAC en CACIB hondenshows in het afgelopen jaar.

De clubwinnaars van kampioenschapsclubmatches van de rasverenigingen worden ook uitgenodigd.

De hond die Best in Show wordt ontvangt de titel “Hond van het Jaar” en mag deze titel op zijn of haar stamboom voeren.

Er is ook een aparte Veteranenkeuring voor de titel “Veteraan van het Jaar” en er is een keuring voor alleen de Nederlandse rassen voor de titel “Nederlandse ras van het jaar”.

Evenals voorgaande jaren is er besloten het podium van de Flint te gebruiken als ring, waarbij ook dit jaar weer een “catwalk” gebruikt zal worden, waardoor elke hond optimaal aan het publiek gepresenteerd kan worden.

Veteranen keuring

Er is besloten om voorafgaand aan de Hond van het Jaar show 2010 een keuring te houden voor Beste Veteraan van het Jaar 2010.
Honden die in aanmerken komen voor Beste veteraan van het Jaar 2011 zijn de Veteranen die tijdens een CAC of CACIB hondenshow in de eindkeuring van de veteranenkeuring beste veteraan van de dag geworden zijn. Deze dagwinnaars worden uitgenodigd om deel te nemen aan de keuring voorafgaand aan de Hond van het Jaar Show 2011.

Nederlandse rassen

Om de Nederlandse rassen te promoten is besloten om alle Nederlandse rassen die zich gekwalificeerd hebben voor de Hond van het Jaar Show en op die dag aanwezig zijn, uit te nodigen om (naast de rasgroepkeuring) deel te nemen aan de speciale keuring voor de verkiezen: Hond van het Jaar van de Nederlandse rassen.

Ter promotie van de Nederlandse Rassen is besloten om alle Nederlandse rassen die zich gekwalificeerd hebben voor de Hond van het Jaar Show en op die dag aanwezig zijn, uit te nodigen om (naast de rasgroepkeuring) deel te nemen aan de speciale keuring voor de verkiezing: Hond van het Jaar van de Nederlandse rassen. (De definitieve benaming voor deze speciale extra keuring wordt nog nader bepaald.)

Deze honden zullen worden gepresenteerd op de catwalk en voorafgaand aan de BIS-keuring (Best in Show keuring) zal door een keurmeester een Beste en Reserve Beste van de Nederlandse rassen worden gekozen.

Bezoekersinformatie Hond van het Jaar show 2011

Adres: Theater & Congrescentrum De Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort
Entree Stadszaal via Flintplein

Programma

Aanvang keuringen: 12.00 uur
Pauze: 14.15-14.30 uur
Borrel: 17.30 uur
(Tijden onder voorbehoud)

Entreeprijs:

Volwassenen: € 7,50 (met kortingsbon € 5,-)
Kinderen 4 tot en met 11 jaar: € 5,-
Catalogus: € 4,-
In verband met de beperkte ruimte in De Flint zijn honden niet toegestaan.

Keurmeesterlijst Hond van het Jaar Show

Rasgroep 1: Loes Mouchart-Kleingeld
Rasgroep 2: Annette Wijnsouw
Rasgroep 3: Chantal Kok-v.d. Horst
Rasgroep 4: Carla den Bekker-Heijnen
Rasgroep 5: Anita Gielisse
Rasgroep 6: Nicole Horsten-Ceustermans
Rasgroep 7: Diana Striegel-Oskam
Rasgroep 8: Tineke Pilement-Heijden
Rasgroep 9: Wilma Weijmans-Strijbos
Rasgroep 10: Hetty v.d. Lee-Grevelt
Beste Veteraan: Annette Wijnsouw
Beste Nederlands Ras: Diana Striegel-Oskam
Best in Show: Ineke Zwaartman-Pinster