Hoe je een eigen hondenwebsite kunt maken

Heb je altijd al een website over honden willen maken, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen?

Wij van Hondenplanet vinden dat er altijd meer hondenwebsites mogen komen en in dit artikel geven we dus ook graag meer informatie over hoe je een website kunt starten. Hopelijk geeft je dit net het extra zetje om te beginnen met je eigen website.

Het maken van een eigen website is niet meer zo lastig als het jaren geleden was en het hoeft helemaal niet duur te zijn. Om een website online te krijgen heb je de volgende vier dingen nodig:

  • Je eigen domeinnaam
  • Hosting
  • Software om een website mee te maken
  • De juiste begeleiding

Het enige waar je voor hoeft te betalen is een domeinnaam en hosting. Er is genoeg gratis software te vinden en verderop in dit artikel verwijzen we ook door naar de juiste begeleiding dat ook nog volledig gratis is.

Je eigen domeinnaam

Als eerste heb je een eigen domeinnaam nodig. Een domeinnaam is het webadres waarmee mensen je website kunnen bereiken. De domeinnaam waar wij met deze website op te bereiken zijn is hondenplanet.nl.

Jij moet dus net als ons een naam verzinnen die mensen moeten invoeren om op je website te komen. Maak van het verzinnen echter geen obsessie, je naam maakt je website niet populair, het gaat erom wat je doet als je een naam hebt gekozen voor je website.

Een domeinnaam kun je tegelijkertijd met je hostingpakket aanschaffen bij een hostingprovider.

Hosting

Hosting heb je ook nodig wanneer je een blog wilt maken op je eigen domeinnaam. Hosting is een stukje opslagruimte op een server die verbonden staat met het internet.

Op dit stukje opslagruimte kun je alle bestanden en foto’s plaatsen om een website weer te laten geven op je domeinnaam.

Simpel gezegd is een domeinnaam dus waar bezoekers je op kunnen bereiken en zorgt de hosting ervoor dat mensen ook daadwerkelijk een website zien op je domeinnaam.

Software om een website mee te maken

Er is ontzettend veel keus als het gaat om software waarmee je een website kunt maken en veel van deze programma’s zijn gratis.

Enkele populaire programma’s zijn WordPress, Joomla, Drupal en Ghost. Op dit moment zijn deze programma’s de grootste spelers als het gaat om software waarmee je gratis een website kunt maken.

Al deze programma’s hebben een Content Management System (CMS). Op deze manier hoef je geen vreemde codes te gebruiken als je een pagina aan je website wilt toevoegen.

Op Hondenplanet maken we gebruik van WordPress en hierin zijn we zeker niet alleen. WordPress is het populairste CMS en ongeveer 20% van alle websites die er te vinden zijn maakt gebruik van WordPress.

Wanneer je een website over honden of verhalen over je eigen hond wilt vertellen kunnen we WordPress dus zeker aanbevelen.

De juiste begeleiding

De informatie hierboven is leuk, maar het zegt natuurlijk niet in details hoe je een website kunt maken.

Op Webtalis.nl staat een ontzettend uitgebreide handleiding waarin staat hoe je een blog kunt maken. Wanneer je een blog wilt beginnen is dit het punt waar je moet starten. Met video- en tekstuitleg kun je precies zien en lezen wat je moet doen om je eigen website te maken.

Daarnaast krijg je ook advies over waar je hosting kunt nemen en welk hostingpakket het best geschikt is voor je toekomstige WordPress website. Voor ongeveer 50 euro kun je al een website online krijgen, het hoeft dus niet honderden euro’s te kosten.

Heel veel succes met het maken van je eigen website.